comunitate pentru mamici

Comunitatile pentru mamici sunt mult mai puternice

Am deja varsta la care ar trebui sa fiu mamica, chiar de cativa ani buni. Aproape de fiecare data cand ma intalnesc cu cineva cunoscut aud intrebarea: “de ce nu faceti un copil?”.

Am o relatie stabila de zece ani, de patru ani am un caine si de doi ani sunt casatorita. Va dati seama ca deja s-au format o multime de scenarii in imaginatia celor din jur.

Cand cineva cunoscut nu stie exact cum sa ma intrebe de un viitor copil, incearca asa: “tie ti s-a activat instinctul matern?”. Si cu intrebarea asta ma pune “la perete”.

Am mai scris de-a randul anilor despre faptul ca eu consider ca nu orice femeie ar trebui sa fie mama, din diverse motive. Sau ca nu orice familie ar trebui sa creasca si sa educe un copil.

Nu e si cazul meu. Consider ca daca va fi cazul voi fi o mama potrivita si consider ca am suficient “instinct matern”. Pentru mine nu a venit acea perioada in care voi fi mamica, nu inca!

Avand un catel si iesind de trei ori pe zi cu el afara, am inceput sa cunosc un alt tip de oameni, cei care au o familie: un catel si/sau un copil. Si uite asa am invatat in ultimii ani despre tot ce inseamna viata alaturi de “viitorul tau”.

In complexul in care locuiesc s-a format o comunitate pentru mamici foarte bine conturata si unita. Acestea se intalnesc zilnic si invata fiecare din greselile celorlalte, din experiente. Ceea ce mi se pare un lucru formidabil.

Foarte multe familii tinere sunt departe de “casa parinteasca”, motiv care le ingreuneaza cresterea copilului. Acestea se vad nevoite sa aiba o viata putin mai complicata, privata de somn si de timp liber.

Daca ai in apropiere pe cineva din familia ta, de tipul un bunic, o matusa, un frate, atunci iti este mai usor sa cresti un copil. Cand esti doar tu si sotul, situatia este putin mai complicata, nu imposibila.

Aceeasi problema o avem si noi in ultimii patru ani de cand avem catelul. Am fost nevoiti sa invatam sa ne planificam totul in jurul lui, in jurul nevoilor lui.

Am renuntat la concediile care presupuneau plecarea cu avionul si am invatat ca oriunde mergem trebuie sa ne interesam daca avem voie cu el si tot ce implica asta.

Cu toate ca un copil presupune multe responsabilitati si planificarea vietii astfel incat el sa fie in centrul ei, merita fiecare sacrificiu.

Viata este mai frumoasa atunci cand alaturi de tine este cineva pe care il formezi zi de zi, cineva care depinde de tine si care va fi produsul efortului tau sustinut!

sursa imaginii: http://bit.ly/2ri4Hrx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.