copilarie

Copiii ar trebui sa fie totul pentru noi. Alege sa fii un bun parinte!

Copiii sunt viitorul. Scrie din nou matusa enervanta. Probabil cand o sa-i am pe ai mei o sa “arunc cu pietre in ei” (metaforic vorbind).

Pana atunci, citesc tot ce pot despre cresterea si formarea caracterului unei persoane. Si incerc sa observ in jurul meu “greselile” pe care le fac parintii.

Cu siguranta nu exista parinte perfect. Copilul va gasi ceva de reprosat in legatura cu copilaria lui. Dar, macar sa incerc sa fac cat pot mai bine.

Pentru ca, asa cum scriam si mai sus, ei sunt viitorul. Avem in ADN nevoia de a perpetua specia. De a lasa in urma noastra ceva, orice, din “sangele” nostru.

Copiii trebuie protejati

Zilele trecute mentionam despre cat de important este sa nu ne lasam copiii prea mult sa stea cu ochii-n televizor, tableta, laptop sau smartphone.

Pentru ca le va fi afectata sanatatea fizica, in primul rand. In al doilea rand, le poate fi afectata sanatatea psihica. Ne va fi foarte greu sa controlam continutul online pe care-l consuma.

Am mai scris, tot in ultima perioada, despre faptul ca a crescut numarul minorilor care consuma droguri, alcool si tutun.

Din pacate, tot mai multi ajung sa fie consumatori la varsta la care mie inca imi era frica sa dorm singura in camera.

Alege sa fii un bun parinte

Daca drogurile ii sperie pe cei mai multi, consumul de alcool ar trebui sa fie la fel de infricosator. Pentru ca le poate fi afectata gandirea in viitor, iar asta nu e deloc bine.

Nu am inteles de ce nevoia aia sa guste si copilul un deget de bautura. Sau spuma de la bere.

De ce? Cu ce il ajuta? Ce beneficii aduce cresterii si dezvoltarii organismului? Daca e doar pentru amuzament personal, tu ca si parinte, ai o problema. Grava. Nu ar fi trebuit sa te inmultesti.

De ce nu se introduce un test psihologic de vreo 7 ore pentru parintii care-si doresc un copil. L-ai picat?! Pa pa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.