copilarie

Copilaria e fundatia caracterului nostru din prezent!

De fiecare data cand ajung acasa realizez cat de mult m-a influentat copilaria. Mai exact, locul si oamenii alaturi de care am trait.

Sunt multe amintiri aici, placute si mai putin placute. Unele din cele mai mari “evenimente” din viata mea au avut loc aici.

Tot ceea ce suntem este rezultatul experientelor din primii ani de viata. Iar asta e foarte important.

Trebuie sa realizam asta mai ales atunci cand vom fi parinti. Pentru ca de noi depinde viitorul copilului nostru.

Alege sa ii oferi o copilarie echilibrata si fericita

In copilarie aveam acea matusa enervanta care dadea sfaturi despre cresterea copiilor, desi ea nu avea. O stiti si voi, e in fiecare familie.

Iar acum, incet-incet, realizez ca ma transform si eu in una. Este usor sa dai sfaturi sau sa critici stand linistita in fotoliu.

Este mai greu insa sa pui tot ce stii in practica, atunci cand nu ai dormit prea bine un an de zile. Apoi tot ceea ce faci isi dubleaza volumul de munca.

Un copil iti consuma energia si ani din viata. Daca alegi sa te implici si iti pasa.

Trebuie sa ii gatesti sanatos, sa te ocupi de educatia lui. Mai ales atunci cand iti doresti sa fie mai mult din ceea ce ai fost tu.

Tot ceea ce faci conteaza!

Pe langa resurse financiare iti trebuie si un suport fizic si psihic din partea partenerului. Cred ca doar asa vei reusi sa aduci un echilibru in viata lui.

Este frumos sa fii parinte, dar e si mai frumos sa intelegi cat de important este asta. Nu e ceva ce se face asa, pentru ca e un moft. E o responsabilitate uriasa.

Sunt cumva suparata pe toti parintii care nu si-au luat in serios aceasta “meserie”. Pentru ca alaturi de ai lor copii imi traiesc viata si stiu cat de greu le este.

Daca tu ai impresia ca ai facut o treaba buna, urmareste-ti copilul cat de des zambeste. Prea putin? Nu ai facut o treaba tocmai buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.