costinesti

Costinesti – statiunea cu cea mai mica medie de varsta de pe litoral

Aflata la 30 de kilometri de Constanta, aceasta statiune este una dintre cele mai indragite de pe litoralul romanesc, datorita cluburilor si metodelor de petrece a timpului liber pentru cei tineri. Cu o medie de varsta de 20 de ani, Costinesti este o statiune care s-a adaptat foarte usor acestui aspect, multe dintre cluburi si baruri schimbandu-si profilul, pentru a atrage aceasta nisa de turisti. Totusi, nici una dintre aceste discoteci nu au ajuns la faima pe care o are Ring si, de asemeni, Tineretului, acestea doua fiind, totodata, si cele mai vechi din Romania, datand inca din anul 1960.

Costinesti este, fara indoiala, una dintre cele mai „vii” statiuni de pe litoralul romanesc, in care tinerii construiesc o atmosfera demna de invidiat. Indiferent ca este zi sau noapte, tinerii turisti se distreaza incontinuu, mai ales pe terasele de pe plaja, in care grupuri de zeci sau sute de persoane danseaza pe malul Marii Negre.

Alegand una dintre ofertele puse la dispozitie de site-ul agentiei de turism VIAROMANIA, puteti sa aveti parte de o vacanta inedita in Costinesti. Printre obiectivele turistice importante, amintim nava supranumita „Evanghelia”, sau „Empire Strenght”, o epava greaca ce dateaza din 1968, care a devenit, de-a lungul timpului, un simbol al acestei statiuni. Mai mult decat atat, pentru tinerii romantici, este recomandata o vizita, pe timpul noptii, la Lacul Costinesti, unde imaginile sunt superbe datorita vegetatiei hidrofile ce predomina zona. Din cauza acestui fapt, dar si a altor zone si parcuri verzi din Costinesti, impactul estetic peisagistic este unul cu totul si cu totul deosebit.

Pentru cei pasionati de istorie si de cultura, exista diverse monumente si cladiri vechi pe intreaga suprafata a statiunii, cum ar fi Obeliscul, un moment ce a fost distrus in anul 2005 din cauza unei viituri, dar reconstruit in 2006, fiindu-i adaugate reflectoare cu halogen albastru pentru a imbunatati impactul vizual. Acesta a devenit, in timp, un punct de intalnire pentru multi dintre tinerii care isi fac vacanta in Costinesti, deoarece aici au loc multe concerte si evenimente importante.

Pentru cei dornici sa isi testeze limitele adrenalinei, pot inchiria o hidrobicleta pentru a vizita celebra epava din largul Marii. Mai mult decat atat, au inceput sa aiba succes unele tipuri de sporturi extreme, cum ar fi schiul nautic, in care turistii pot avea o experienta de neuitat intr-una dintre cele mai aglomerate statiuni de pe litoralul romanesc.

Putini stiu faptul ca in Costinesti au fost gasite obiecte ce dateaza inca din perioada coloniilor grecesti, dar si din epoca fierului. Desi acestea au fost, in marea majoritatea, transportate catre muzee de istorie importante din tara, se mai gasesc, si in ziua de azi, diverse monede de bronz care au o vechime si de 2500 de ani, in siturile arheologice cunoscute din Costinesti.

Fiind o statiune extrem de diversificata din punctul de vedere al distractiei, Costinesti ofera conditiile necesare de petrecere a timpului liber pentru orice tip de persoana, indiferent de varsta acestuia. Locurile de cazare in Costinesti sunt pentru toate buzunarele: de la case particulare, vile, pensiuni si pana la hoteluri cochete. Este recomandat sa se faca o rezervare din timp pentru a gasi un loc de cazare cat mai aproape de plaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.