mama

Cred ca incep sa fiu pregatita si pentru statutul de mama

In ultimul timp, de mult prea multe ori, ma intreb daca voi fi vreodata mama.

Nu am visat niciodata sa fiu mama, nici nu sunt “topita” dupa copii. La fel cum va scriam si ca nu mi-am imaginat vreodata ca voi ajunge sa fiu mireasa.

Inca nu inteleg de ce nu am avut aceste vise ca si fata/adolescenta si mai apoi adult. Adica cunosc femei care si-au planificat (imaginar) ziua nuntii inca de cand aveau 10 ani.

Eu nu am fost in aceasta categorie. Probabil la fel cum nu-mi imaginam vreodata ca voi fi mireasa, la fel voi fi si mama.

Provocarea viitoare: sa fiu mama

Desi, aici e ceva mai complicat. Sa fii mama nu e atat de simplu, din mai multe puncte de vedere.

Pana acum nu ma simteam pregatita. Nici acum nu sunt si probabil nu voi fi niciodata. Doar faptul ca-mi imaginez cate se vor schimba in cele 9 luni in corpul meu si ma ingrozeste ideea.

Sa nu mai zic de nasterea in sine. Ca imi vine sa-mi scot ovarele, doar ca sa nu ajung acolo.

Dar, stiu ca astfel de frici am mai depasit de-a lungul vietii. Nu credeam niciodata ca voi accepta sa fiu operata la ureche doar cu anestezie locala si totusi am fost.

Ajungi de multe ori sa iti depasesti limitele

Nu-ti cunosti limitele pana cand nu ajungi sa le depasesti. Cu toate ca sunt o fricoasa incurabila, am reusit sa trec prin dureri destul de mari, de multe ori.

Dupa o vizita la nepotelul meu, prin alianta, imi imaginez ca nu as fi o mama asa de rea. Adica clar am citit mai multe articole despre cresterea si educarea copiilor decat au citit multe mame.

Psihologia m-a pasionat din liceu si am citit multe studii despre mintea umana. Iar pentru ca am nepotul de aproape 4 ani, am citit multe despre cum sa incepi educarea unui copil.

Formarea unui caracter este o provocare, pe care cred ca as vrea sa o incerc in viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.