copilarie nefericita

Cum afecteaza saracia copiii din Romania?

Calitatea vietii romanilor este afectata de mai multi factori, unul dintre acestia fiind saracia (si unul dintre cei mai importanti).

Din cauza saraciei foarte multe familii isi abandoneaza copiii, motivul fiind ca nu ii mai pot creste.

Aproape 10.000 de copii au ajuns in sistemul de protectie speciala (adica la asistenti maternali, plasati la rude sau in alte familii sau in diferite institutii) si asta doar in ultimul an.

Pe langa saracie, in topul cauzelor abandonului in randul copiilor intra si abuzul, neglijenta si dizabilitatile.

Saracia afecteaza negativ viata copiilor din tara noastra

In clasamentul judetelor in care sunt cei mai multi copii aflati in aceasta situatie intra Iasi, Timis, Constanta si Buzau.

Din pacate in randul familiilor sarace notiunea de protectie nu exista. Mentalitatea acestor familii este sa se reproduca, chiar daca asta inseamna ca viata copiilor lor va fi nesigura si de cele mai multe ori neplacuta.

Am scris in repetate randuri ca nu sunt de acord cu copiii facuti “doar asa, pentru ca putem”. Nu oricine are “menirea” necesara pentru a fi un parinte, mai ales unul bun.

Decat sa faci un copil si sa ii nenorocesti viata, sau chiar mai multi, mai bine te abtii. Dar pentru a se ajunge la asta este nevoie de educatie, de foarte multa educatie, iar aceasta lipseste cu desavarsire.

Daca nu poti creste un copil, mai bine nu il faci!

Lipsa banilor este un factor negativ in viata oricarei familii, chiar si a uneia educate. O familie care are probleme cu banii este mult mai “nervoasa”, motiv ce va determina si neglijenta si intr-un final (nefericit) abuzul.

Viata copiilor ajungi in plasament sau in diferite institutii nu este deloc usoara si nici nu va fi la fel de “fericita” ca si a celor care traiesc in propria familie.

Cunosc cateva situatii de copii abandonati si copilaria lor nu a fost tocmai una fericita. In general in tara noastra lucrurile nu sunt bine puse la punct, iar in cazul acestor copii situatia nu este diferita.

Ganditi-va de doua ori daca un copil este ceva ce va lipseste in viata. Ganditi-va ca sunteti responsabil de calitatea vietii lui. Nu riscati sa nenorociti o viata doar pentru propriul orgoliu!

sursa imaginii: http://bit.ly/2woNi6Q

2 thoughts on “Cum afecteaza saracia copiii din Romania?

  1. o femeie

    Obiceiul abandonului copiilor e de pe timpul raposatului cand lasam statul sa ii creasca, dar cred ca e si mai vechi, e bine inradacinat la romani (de ex. e obisnuit ca tatal sa plece ca asa are el chef si putinor oameni li se pare anormal si educa baietii in directia asta), abandonul muncii, abandonul cainilor etc.
    Stii ce e cel mai trist? ca desi natalitatea a scazut fata de timpul lui Ceausescu, rata de abandon e la fel de mare proportional!!! Asadar educatia e ZERO.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.