fier de calcat

Cum alegem cel mai bun fier de calcat!

In imaginatia mea, intreaga viata de pana acum mi-a ramas intiparita in imagini. Un fel de album foto in cap.

Una dintre aceste imagini este cea in care maica-mea calca hainele, iar eu stateam si o priveam povestindu-i tot ce am facut in ziua respectiva. De fiecare data cand calc hainele retraiesc aceasta frumoasa amintire.

Calcatul rufelor poate fi placut daca ai un fier de calcat bun

Am mai scris despre faptul ca nu ma numar printre cei care considera calcatul o necesitate, pur si simplu pentru ca nu-mi place aceasta activitate.

Recent am realizat ca nu-mi place pentru ca nu am “instrumentele” necesare. Am citit foarte mult despre cel mai bun fier de calcat si as vrea sa va impartasesc si voua concluziile mele. Sper sa va fie de folos!

Cel mai important aspect in alegerea fierului de calcat este bugetul. In functie de acesta selectam aparatele pe care ni le permitem.

De ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti fierul de calcat?!

Va recomand sa va ganditi de doua, chiar de trei ori, atunci cand va calculati bugetul, pentru ca nu faceti aceasta achizitie anual. Daca totul este in regula, o sa faceti investitia cel putin pentru urmatorii cinci ani.

Sunt trei elemente foarte importante pe care trebuie sa le analizati temeinic: puterea, talpa si aburul. Le puteti lua chiar in aceasta ordine.

Un fier de calcat cu o putere mai mare se va incalzi mai repede (de ordinul secundelor) si veti face economie de timp (atat de important).

Puterea, aburul si talpa sunt cele mai importante elemente

Cu cat materialul din care este facuta talpa fierului de calcat este mai “pretios”, cu atat acesta va “aluneca” mai bine pe haine, va proteja tesatura si va fi mai rezistent in timp. Daca talpa are spre varf mai multe orificii pentru abur este foarte bine, pentru ca puteti calca usor zonele “dificile”.

Aburul se calculeaza in grame pe minut si trebuie sa alegeti un fier de calcat care va ofera un abur puternic. Doar asa veti calca usor toate hainele foarte sifonate si, din nou, veti economisi timp.

In cazul in care ati ales deja dupa cele trei criterii enumerate mai sus si mai aveti bani, puteti sa mai tineti cont si de criteriile de mai jos.

Functiile suplimentare va vor face munca mai usoara

Volumul de apa (un rezervor mai mare va permite sa incarcati mai rar), functia de curatare (ca sa scapati voi de curatarea manuala), oprirea automata (in cazul in care sunteti indragostita si il uitati in priza, ca sa nu va ia foc casa).

Ar mai fi si functii suplimentare, de tipul: sistemul anticalcar (ca sa reziste in timp), greutatea si forma (aici intervine subiectivitatea fiecarui utilizator) sau functia de reglare a temperaturii. Dar acestea sunt deja de ordinul: atentie la detalii.

Spor la calcat, dragii si dragile mele!

sursa imaginii: http://bit.ly/2vpjAOt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.