raceala

Cum am racit si ce am facut dupa!

Scriam ieri “Cat de sensibila sunt!?” si am realizat de abia dupa ce am postat articolul ca eu sunt racita. Ironia sortii!

Racesc foarte rar si cand o fac de obicei imi e destul de rau. De aceasta data am racit oarecum din vina mea, pentru ca am uitat sa am grija de mine. Stiam ca asa o sa se intample si cu toate astea nu am facut ceea ce fac de obicei.

Ce s-a intamplat mai exact?

Am mers acasa, la parinti, deoarece se apropia ziua care celebra un an de la moartea bunicii. Pe drum, clima din masina de obicei imi afecteaza ochii, nasul, gatul, atat iarna, cat si vara. Am o sensibilitate ridicata.

Pentru a evita problemele, atunci cand sunt in masina incerc sa nu las clima sa bata direct spre mine, spre fata mea. Fie o setez doar la picioare, fie in spate, incerc sa fiu atenta.

Pana la mine acasa facem 7 ore cu masina, perioada in care nu doar clima din masina ma afecteaza, ci si diferentele de temperatura. Fiecare pauza, o data la doua ore oprim, este intr-o alta zona, cu o alta temperatura si umiditate. Aceste diferente le resimt destul de repede.

Diferentele de temperatura si umiditate sunt periculoase!

Ajunsa acasa, intr-o zona de deal-munte unde este tot timpul destul de rece, am realizat ca nu sunt imbracata corespunzator.

Fiind deja “slabita” de pe drum, oboseala si frigul si-au pus “amprenta”. Si astfel, cand am ajuns in capitala, am realizat ca o sa ma ia o raceala “zdravana”. Asa a si fost!

Prostia mea, sa-i zic asa, este ca nu am incercat in cele 3 zile petrecute acasa sa beau vitamina C sau ceaiuri. Daca faceam asta cu siguranta nu mai raceam.

O cura de Vitamina C este importanta!

Cam asta e secretul meu! Cand incep perioadele in care toti cei din jur sunt raciti sau gripati, eu fac o cura de vitamina C de 1000 mg (efervescenta) si reusesc sa-mi intaresc sistemul imunitar astfel incat sa nu ma imbolnavesc.

Am uitat sa am grija de mine si acum sunt nevoita sa sufar cateva zile. Nu am racit grav, de aceasta data, dar suficient cat sa ma faca sa ma misc “in reluare”, suficient cat sa imi strice buna-dispozitie.

Ca si tratament am ales clasicul Paracetamol si multe ceaiuri cu miere si lamaie. Stiu ca si ceaiul de ghimbir este foarte bun, dar acum nu il tolerez prea bine.

Voi ce faceti cand raciti?

sursa imaginii: http://bit.ly/2mwE0j2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.