amazon-go

Cum arata supermarketul viitorului?!

A inceput deja frenezia care insoteste mult asteptatele sarbatori de iarna.

Ma fascineaza mirosul fumului din aer (pe cel al zapezii inca nu l-am simtit in capitala) si farmecul luminilor atarnate in balcoane (chiar nu le inteleg sensul). Ma fascineaza pana si agitatia celor care au inceput “din timp” sa-si faca cumparaturile specifice.

Ce poate fi mai frumos, dupa cateva (mult prea multe) minute petrecute in trafic, decat o binemeritata coada intr-un supermarket. Stiu, nu am ales bine ora, dar oare mai exista ora aia “potrivita”?

Amazon Go: supermarketul viitorului

Cu toate ca nu am tanjit niciodata dupa visul american, in momentele in care aud piuitul specific de la casele de marcat si toate povestile aferente care se “nasc” in jurul lor, simt ca as vrea sa merg la ambasada sa-mi obtin viza.

Probabil ati auzit deja de noul concept “inteligent” pe care cei de la Amazon il vor lansa in SUA, mai exact incep in Seattle.

Daca nu ati auzit pana acum, in videoclipul de prezentare de mai jos veti afla tot ce trebuie sa stiti.


Pe scurt, intri in supermarket, faci un fel de check-in folosind telefonul (trebuie sa ai instalata aplicatia Amazon Go), iti iei produsele dorite si iesi fara sa stai la coada (wow! miracol!), fara sa porti conversatii inutile cu “tanti” de la casa de marcat, fara sa platesti!

Cand iesi din magazin primesti “lista” cu ceea ce ai cumparat, iar factura iti va fi incarcata in cont. Simplu si curat!

Cam asta ar fi ideea supermarketului in viitor. In SUA vor deschide in 2017 primul magazin in Seattle, apoi in urmatorii 10 ani isi doresc sa mai deschida inca 2000 de magazine.

Cum arata supermarketul viitorului in Romania?

Cand ajunge si la noi? Nu stiu! Niciodata?! Probabil in 20LAPASTELECAILOR.

Noi, romanii, avem alte motive de bucurie!

Cum ar fi faptul ca cei de la Kaufland vor reduce TVA-ul de la 20 la 19% incepand cu data de 10 decembrie. Adica, nu din 1 ianuarie cum prevede noul Cod Fiscal! Wow!

De abia astept sa stau la o coada si mai mare ca sa fiu printre primii care platesc cu 1% mai putin, cu 3 saptamani mai repede!

Tineti-ma sa nu lesin! Probabil la una dintre cozile de la casa de marcat!

sursa imaginii: printscreen youtube.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.