Cum e sa fii credincios

Cum e sa fii credincios?

De foarte multe ori ma tot “macina” niste ganduri, intrebari. Cum ar fi fost daca nu as fi crescut intr-o familie ortodoxa?

Religia este foarte buna, din punct de vedere politic si social. Din punctul meu de vedere nu putea fi “nascocita” o forma de control in masa mai buna decat Biblia, Coranul si celelalte carti sfinte.

Este bine atat pentru societate, cat si pentru individ. Ai un rost in viata, gasesti raspuns cu usurinta celor mai dificile intrebari, depasesti orice situatie dificila mult mai bine, esti linistit si fericit.

Atentie! Ma refer strict la credinciosii adevarati, indiferent de religie.

Trebuie sa crezi in ceva in viata, pentru ca altfel nu ai avea nici un rost, nu ai mai putea trai.

Daca nu crezi intr-o forta Divina, atunci trebuie sa crezi in tine, in puterea gandului, in cel de langa tine, in extraterestrii, supereroi, in ceva tot trebuie sa crezi pentru a avea cat de cat un echilibru.

Stiu ca nu pot schimba lumea, sincer nici nu imi doresc asta. Uneori mi-ar placea insa sa fiu genul ala de credincios cum e familia mea: linistit! Pentru ca orice se intampla: “a fost voia Domnului”.

Incep tot mai mult sa apreciez catolicii, chiar daca stiu foarte putine despre ei, cred ca vor castiga tot mai mult “teren” in anii care urmeaza. Ortodocsii sunt prea “figuranti”, prea materialisti si prea nepasatori, aici fac referire doar la cazurile din Romania si la cele pe care le-am observat eu de-a lungul anilor.

Catolicii stiu cum sa isi recastige adeptii, pun foarte mare pret pe tineret si incearca prin orice mijloace sa il aduca in sanul lor.

Daca vreti sa va convingeti ascultati un discurs al ilustrului nostru Patriarh Daniel si unul al Papei. Stiu ca nu este exact o comparatie buna, pentru ca sunt doua personaje diferite, dar sper ca intelegeti unde vreau eu sa ajung.

Crestinii erau umili, simplii, buni, umani.

Lumea evolueaza, e normal ca nu mai putem respecta  invataturile din cartile sfinte in secolul nostru, pentru ca nu mai e nimic din ce a fost atunci. Trebuie insa sa pastram notiunile de baza. Nu-i asa?

Atunci va rog eu sa-i spuna cineva Patriarhului Daniel ca aurul de pe el ar putea salva vieti omenesti!

Sa-i spuna cineva PreaSfantului Daniel ca averea BOR e facuta prin “manarii” si ca ar putea macar “in ceasul al XII-lea” sa fie folosita pentru a face bine, pentru a ajuta si chiar salva!

Sa ii mai citeasca cineva din Biblie si sa ii mai explice cineva ce inseamna “institutia” pe care o conduce, ca un lider spiritual, nu unul politic sau economic.

Si totusi nu voi schimba nimic in jurul meu, nu pentru ca nu pot, ci pentru ca nu vreau! Si stiu ca scriu multe si nimic concret, sunt doar refulari! Refularile cuiva caruia i-ar mai fi placut sa creada!

sursa imaginii: theatlantic.com

One thought on “Cum e sa fii credincios?

  1. Caietul Cristinei

    din punctul meu de vedere a fi credincios este un lucru bun atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. Tu ai o ancora de care sa te agati si cei din jur nu vor avea de suferit pentru ca, ghidandu-te după regulile crestinești, nu inclini catre a face rau oamenilor.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.