iubireanimale

Cum gandesc cei care nu iubesc animalele?!

“Let there be Light!”, este un faimos citat din cea mai citita si vanduta carte din istoria omenirii (Biblia). Nu are legatura cu ce voi scrie in randurile de mai jos, dar imi place!

Ma gandesc de multe ori, nu foarte mult timp, inainte sa adorm, de ce unii oameni pur si simplu nu iubesc animalele.

Ce fel de caracter trebuie sa ai (pentru ca in suflet nu cred), ca sa nu simti nimic fata de niste creaturi a caror viata depinde de tine.

Invata sa respecti si poate chiar sa iubesti animalele!

Inteleg sa nu iubesti un lup, un sarpe, un rechin, pentru ca instinctul lor este sa ucida si probabil iti vor pune viata in pericol. Dar un caine, o pisica, un animal de companie inofensiv?!

Conform oamenilor de stiinta, se pare ca animalele de companie ne-ar ajuta sa intram in comuniune cu natura.

Aceasta afectiune a oamenilor pentru animale indica tocmai faptul ca ne intereseaza mediul natural din jurul nostru. Se pare ca o gena din corpul nostru ne dicteaza acest comportament.

Asadar, cei care nu au sentimente pentru animale nu au nici aceasta gena. In concluzie, acesti oameni sunt interesati doar de propria existenta.

Cu totii avem locul nostru pe planeta!

In anul 2008, cand a aparut criza fianciara, s-a observat ca la nivel mondial oamenii nu au cheltuit mai putini bani pe animalele de companie, asa cum era probabil de asteptat.

Asta inseamna ca cei care au un animal de companie il considera membru al familiei si au grija de el indiferent de perioadele dificile prin care trec.

Observ in jurul meu tot mai multi parinti care isi cresc copiii cu frica de caini (pentru ca eu am unul si interactionez des cu ei).

Ce e in capul acelor parinti bolnavi care isi cresc copiii astfel incat acestia sa deprinda fobii?! Cred ca viata acestora va fi mai fericita?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zFu636

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.