produse de curatenie

Cum ne pot afecta/pune in pericol viata produsele de curatenie?

Daca si tu esti putin obsedata (sau obsedat) de curatenie, la fel ca si mine, atunci ar trebui sa citesti randurile de mai jos. Se pare ca produsele de curatenie ne pot face foarte mult rau. Cum asa?!

Sunt convinsa ca si voi stiti ca orice produs poate sa ne afecteze sanatatea, intr-o masura mai mica sau mai mare. Alimentele, obiectele din jurul nostru, praful, orice exista pe Pamant poate intr-o oarecare masura sa ne puna in pericol sanatatea.

Produsele de curatenie sunt comparate cu fumatul

Produsele pe care le folosim atunci cand facem curatenie nu fac exceptie. Stiam si noi asta sau, mai bine zis, banuiam. Doar daca ne luam dupa faptul ca sunt capabile sa distruga bacteriile si microbii. Sa nu ne mai gandim si la mirosul puternic.

Un studiu efectuat recent a scos in evidenta faptul ca aceste substante afecteaza plamanii, aproape la fel ca si fumatul. Adica, nu te mai lauda ca nu fumezi, daca faci curat, e cam acelasi lucru.

Cu toate ca nu este la fel de periculos ca si fumatul, inhalarea acestor substante afecteaza mucoasa care inveleste caile respiratorii. Se stie deja ca pe terment scurt inhalarea de acest tip afecteaza plamanii si poate duce la aparitia astmului.

Ceea ce nu se stia este ca aceste efecte sunt la fel de periculoase ca si cele provocate de fumat.

Uneori chiar si curatenia poate fi periculoasa

Studiul care a contribuit la “nasterea” acestor informatii a avut o durata de 20 de ani. Perioada in care au fost “urmariti” mai bine de 6000 de subiecti.

Se considera ca efectul este asemanator cu cel al 20 de pachete de tigari consumate intr-un an.

Adica cam cat fumeaza un fumator mediu spre slab. Pentru ca unul avansat fumeaza sute de pachete pe an, cel putin 360, daca nu peste 700.

Insa, asa cum bine stim, viata nu este corecta si nici asa cum ar trebui. Exista si fumatori inraiti care mor de batranete. Asa cum exista si persoane care au avut grija de sanatatea lor in permanenta si mor tineri.

Viata e un fel de loterie, premiul cel mare il ia doar cel mai norocos.

sursa imaginii: http://bit.ly/2FaPxOM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.