spalare de creier

Cum poti sa te uiti la emisiunile romanesti?!

Atunci cand esti in vizita trebuie sa te conformezi cu “ritualurile” gazdei, chiar si daca asta presupune uitatul la televizor.

Cei care au mai citit articolele mele de-a lungul anilor stiu deja ca uitatul la televizor nu este o pasiune. Nu de acum, ci de cand ma stiu.

Nu am avut cum sa-mi dezvolt aceasta pasiune pentru ca in primii 15 ani de viata aveam acces doar la TVR1, cu ale lui emisiuni de proasta calitate si slab orientate spre nevoile “copilariei”.

Ideal ar fi sa urmarim ceva educativ!

In anii urmatori, locurile in care am stat de cele mai multe ori nu mi-au oferit si un televizor sau timp liber suficient. Si uite asa, am ajuns la maturitate fara sa am nicio “inclinatie” spre a butona telecomanda in cautarea “senzationalului”.

Daca vreau sa urmaresc ceva aleg filme, videoclipuri sau documentare, cam atat. Oricum nu variantele romanesti.

De fiecare data cand merg in vizita pe la neamuri, aflu lucruri interesante din lumea “mondena” romaneasca.

Despre “Las Fierbinti” am vrut de multe ori sa scriu, din cate imi amintesc pana acum nu am facut-o. Prin cap imi trece o singura expresie in legatura cu acest serial de comedie: “Doamne Dumnezeule cat de multa prostie!”.

Nu contest faptul ca scriitorul (sau scriitorii), regizorul si intreaga echipa care lucreaza la acest serial “de succes”, sunt talentati (as putea spune destul de inteligenti).

Un serial romanesc de prost gust?!

Pe mine ma deranjeaza faptul ca atat de multa lume considera amuzant, interesant si uneori chiar educativ acest gen de serial.

Toate astea in anul 2017, an in care Apple lanseaza iPhone X pe care il deblocam doar uitandu-ne la camera frontala (sistem de recunoastere faciala Face ID si TrueDepth).

Consider ca acest serial reprezinta un fel de ridicularizare a inteligentei si o bataie de joc pentru universul pe care il prezinta.

Nu contest ca nu e reala prezentarea vietii la tara (desi am urmarit foarte putin dintr-un episod si nu vreau sa ma grabesc in afirmatii), insa este ceva ce pe mine nu poate decat sa ma surprinda neplacut.

Cunosc destul de multi oameni capabili intelectual care urmaresc periodic acest senzational serial romanesc.

sursa imaginii: http://bit.ly/2gQjQ2U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.