amenajarea gradinii cu pavaje

Cum putem sa ne amenajam curtea!?

In familia noastra femeile au stiut ce inseamna frumosul! Atat mama, cat si bunica au fost pasionate de flori si peisagistica, iar curtea casei noastre a fost intr-o continua transformare.

De-a lungul anilor am avut tot felul de imbunatatiri, alei, pavaje, foisoare. Toata lumea care venea in vizita la noi acasa ramanea placut impresionata de aspectul, comfortul, utilitatea si chiar senzatia generala pe care o oferea gradina.

Cum un simplu pavaj poate schimba o gradina!

Cea mai “noua” descoperire a mamei in acest domeniu, intre timp bunica a incetat din viata, sunt pavajele.

Le foloseste peste tot si in toate combinatiile posibile, pentru ca ea considera ca o alee pavata corect poate sa faca perfect legatura intre natura si civilizatie. Si nu o pot contrazice pentru ca si eu cred la fel.

Mi-ar fi placut sa mostenesc si eu acest talent, viziune. Poate cand voi avea propria curte, in care sa pun pavaje dupa bunul plac, atunci o sa-mi dezvolt si eu aceasta latura.

Aproape de fiecare data cand merg la casa parinteasca gasesc cate o noua imbunatatire. Ultima data a reusit sa puna pavaje intre foisor si un cuptor mic pentru paine, pizza sau placinte. Cuptor facut rustic, tot de mama mea.

Aleea este foarte frumoasa pentru ca are spatii care permit gazonului sa creasca si arata ca si o carare printr-o poienita. Atat de mult bun gust, mai rar, si nu scriu asta pentru ca e familia mea!

Alege gandindu-te la utilitate si aspect!

Exista persoane care au o curte mica si nu au spatiu pentru gazon sau flori. Acestia pot opta pentru pavaje care arata foarte bine si care completeaza farmecul casei.

Cei care au o gradina mare si suficient spatiu pot opta pentru pavaje care sa le ofere acces la anumite zone, pentru a nu distruge iarba. Sau pot pur si simplu sa puna diferite pavaje doar pentru a schimba aspectul gradinii.

Indiferent care este motivul pentru care optati pentru aceasta metoda de infrumusetare a gradinii, nu uitati de bunul gust!

Incercati sa faceti modificari care sa fie pentru o perioada mai lunga de timp. Alegeti ceva ce este pe gustul vostru, astfel incat sa va placa si anul viitor.

Nu uitati sa alegeti pavaje trainice, care sa reziste indiferent de trafic sau de conditiile meteo. Sa nu uitam ca la noi in tara iernile sunt geroase, ploile sunt semnificative cantitativ si caldura poate urca foarte sus mercurul din termometre.

sursa imaginii: http://bit.ly/2z6GwnV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.