decizii

Cum putem sa ne organizam timpul mai bine in fiecare zi?

Cum sa ne organizam timpul mai bine, astfel incat sa facem cat mai multe in fiecare zi. Este o intrebare la care incerc sa gasesc raspunsul in ultimii ani.

Sunt destul de organizata, de felul meu. Probabil si OCD-ul ma obliga sa fiu asa. Sunt si lucruri pe care le aman, la fel ca si orice alta persoana de pe planeta. De regula lucrurile care nu-mi fac placere.

Si dupa cum bine stiti, in viata reala foarte multe lucruri nu ne fac placere. Cum ar fi curatenia, spalatul vaselor, uneori chiar si job-ul. Iar daca le tot amanam, ajungem sa ne sufoce.

Primul pas in organizarea timpului este stabilirea prioritatilor. Pentru fiecare persoana prioritatile sunt diferite.

Ca sa ne organizam timpul trebuie sa stim ce avem de facut

Pentru ca nu suport mizeria si imi place sa mananc, prioritatile mele sunt curatenia si gatitul. Asta implica si spalatul vaselor, din pacate.

Nu ma intelegeti gresit, imi place sa spal vasele. Este activitatea care ma ajuta sa ma deconectez de realitate, un fel de meditatie. Dar uneori nu am timp si … o ora pe zi e prea mult.

Zilnic pentru gatit, spalat vase si curatenie imi aloc in medie 3 ore. Uneori mai putin, alteori mai mult.

Pe langa asta trebuie sa adaug cele 7 ore de somn si 8 de munca. Asta inseamna un total de 18 ore. Daca mai adaug si cam o ora si jumatate pentru plimbatul cainelui. Aproape 20 de ore pe zi.

Fii activ si eficient

Imi mai raman 4 ore zilnic in care as putea face orice. Orice pentru mine. Dar se pare ca nu este chiar asa. In realitate am mult mai putin timp si nu reusesc sa inteleg de ce.

Cu siguranta faptul ca uneori nu lucrez doar 8 ore este un factor. Uneori ala fiind zilnic. Apoi faptul ca uneori intervin si alte activitati cum ar fi cumparaturile, plata facturilor sau o intalnire.

Tot ceea ce intervine imi da peste cap rutina zilnica si astfel pierd ore, iar in ziua urmatoare trebuie sa recuperez si …. asa am ajuns in situatia in care timpul pentru mine chiar este un lux.

Voi cum va organizati timpul astfel incat sa reusiti sa faceti tot ce v-ati propus zilnic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.