gripa

Cum rezista corpul nostru la aceste schimbari meteo?

In ultimul an am avut parte de o vreme cam “cu toane”, sa zic asa. Schimbari bruste de temperatura de la o zi la alta, fenomene meteo intensificate. Ne intrebam cum de rezista corpul nostru?!

Oricat de rezistenti am fi, trebuie sa stim sa avem grija de noi in aceste perioade. In mod normal, ca sa asimilam o schimbare de temperatura, umiditate, etc, corpul are nevoie de timp. Ideal ar fi ca aceste schimbari sa se faca treptat nu brusc.

De ce scriu toate astea? Pentru ca e primul an in care vremea reuseste sa-mi doboare sistemul imunitar.

Cum putem ajuta sistemul nostru imunitar?

Nu am fost niciodata copilul ala vesnic racit. Cred ca pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori am avut scutire medicala in perioada in care am fost la scoala (ma refer acum la clasele 1-12).

Sunt sau eram destul de rezistenta, dar am si avut grija de mine. M-am imbracat corespunzator, am mancat diversificat si m-am odihnit. Am incercat sa tin cont de asta si atunci cand “nu era la moda”.

De obicei vitamina C este “aliatul” meu de nadejde in aceste situatii. Daca nu pot sa o asimilez din alimentele pe o consum, atunci aleg suplimentele alimentare.

Imi plac de obicei vitaminele care sunt efervescente, pentru ca iau doza maxima si mai au in plus si celebrul Zinc. Cel fara de care sistemul nostru imunitar ar fi “slabit”.

Corpul nostru rezista, dar trebuie sa-i oferim si noi suport!

Pentru ca nu sunt fan fructe, nu pot sa zic ca imi intaresc imunitatea consumandu-le. Legumele si ceaiurile naturale din plante le consum cu placere si in cantitati mari in aceste perioade.

Ridichea neagra, ghimbirul, lamaia, mierea, verdeturile, ceapa sau usturoiul nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic.

Mai bine prevenim, decat sa tratam, este motto-ul dupa care imi ghidez viata. Sugestia mea este sa incercati sa faceti si voi la fel.

Daca totusi aveti nevoie de cateva zile libere de la birou, atunci puteti sa va permiteti o raceala pentru a dormi si lenevi.

sursa imaginii: http://bit.ly/2HQ3hfM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.