dulce

Cum scapi de pofta de dulce!?

Parca fiecare moment al vietii poate fi “asortat” cu ceva dulce, cel putin in viziunea mea. De exemplu o zi frumoasa petrecuta alaturi de cea mai buna prietena merge de minune cu un frappe de ciocolata sau cu o inghetata (nu vreau sa fac reclama, dar daca mai e si Cookie Crunch de la Haagen Dazs … ). O zi alaturi de iubit merge de minune cu o crema de zahar ars (Creme Brulee pentru sofisticati) sau cu o vata de zahar din parc. Iar o zi alaturi de frate trebuie neaparat sa fie insotita de o tona de bomboane si multa ciocolata (de orice gen, insa nu simpla! – doar nu facem compromisuri).

Parca fiecare zi este putin mai interesanta daca ai savurat ceva dulce, daca tot ne scade “glicemia”:). Si daca tot am facut referire la glicemie, studiosii cercetatori afirma faptul ca aceasta “pofta de dulce” apare atunci cand in organismul nostru se creeaza carente de diferite vitamine, minerale sau grasimi esentiale (aspect cel putin logic). Este foarte important ca, atunci cand intr-o anumita perioada simtiti nevoia sa consumati mai des si mai multe dulciuri, sa consultati un medic specialist. Un set complet de analize poate oricand sa va salveze dintr-o situatie care va poate cauza neplaceri din punct de vedere al sanatatii.

Nu trebuie sa excludeti definitiv din alimentatie dulciurile, trebuie doar sa le consumati cu moderatie si sa incercati ca atunci cand puteti sa le inlocuiti cu fructe (deoarece dulcele acestora este mult mai sanatos). Pentru a imi fi mai usor sa ma opresc atunci cand am “dat” de gustul de dulce preferat, imi imaginez straturi de celulita pe picioare, in felul acesta reusesc de fiecare data sa ma opresc inainte de a fi prea tarziu.

Sunt curioasa voi cum reusiti sa va “infranati” pofta de dulce?

One thought on “Cum scapi de pofta de dulce!?

  1. Popescu Diana

    Eu am o slabiciune pentru briose. Daca as sti ca nu ma ingras probabil nu as mai manca altceva.
    Nu de mult mi-am impus o regula proprie, orice inseamna mai mult de 1 briosa (cea pe care o mananc dimineata in timp ce imi beau cafeaua) inseamna o tura de stadion. Si cum nu imi place foarte mult sa alerg, functioneaza de minune 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.