fericire

Cum sunt veterinarii in Ardeal?!

Scriam ieri despre dragostea pe care o port cainilor si despre un vis din copilarie care a devenit realitate la maturitate (am facut si o mica rima).

Viata alaturi de un caine este mult mai frumoasa. Cainele este “cel mai bun prieten al omului”, iar alaturi de caini am avut parte doar de momente frumoase (unele au ramas amintiri pretioase).

Cel mai important caine din viata mea este Axel, pentru ca este si primul caine pe care il cresc. In ultimii patru ani am invatat foarte multe despre cum inteleg cainii lumea din jurul lor si despre cum interactioneaza cu ea.

Am invatat ce trebuie sa fac si ce nu pentru a-l creste astfel incat sa fie fericit, cu toate ca uneori mai dau gres.

Sunt foarte fericita alaturi de el, dar am si momente in care sunt trista cand il vad cum sufera (daca se loveste, este muscat de un alt caine sau se imbolnaveste).

Viata alaturi de un caine este mult mai frumoasa!

Aproape de fiecare data cand vin la parintii mei raceste, pentru ca aici este mai frig fiind zona de deal-munte.

Oricum el are o predispozitie spre raceala pentru ca este o rasa brahicefala, dar si pentru ca el este mai sensibil in acest sens. Nici nu l-am obisnuit cu hainele cand era mic, iar acum nu suporta nimic pe el (doar hamul si lesa).

De obicei daca raceste ii dam un sirop pentru tuse (pentru uz uman) si ii trece. In cazul in care raceste ceva mai rau ii dam antibiotic (pastile), iar in cel mai rau caz mergem la veterinar si acesta ii face injectabil antibiotic cu antiinflamator.

In ultimele trei zile temperatura a scazut destul de mult (si din cauza furtunii care a facut ravagii in judetele Arad si Timis) si am observat ca respira problematic.

Am inceput sa ii dam siropul, nu s-a schimbat nimic, iar de azi am trecut pe antibiotic pastile. Pentru ca incepea sa respire tot mai greu ne-am speriat si am decis sa mergem la un cabinet veterinar intr-un oras din zona asta (cele mai apropiate sunt la 30, respectiv 60 de kilometri).

Veterinar in Ardeal

Ne era oarecum teama pentru ca nu stiam ce fel de medici sunt si cum ii gasim vineri seara, dar era riscant sa stam cu el asa inca 12 ore (cel putin).

Am avut inspiratia sa oprim totusi la veterinarul din comuna, ca sa cerem o parere. Am plecat doar cu cardul la noi pentru ca bani nu aveam din cauza ca nu este curent in zona si nu au functionat ATM-urile.

Medicul veterinar m-a recunoscut din perioada in care locuiam aici (in urma cu 17 ani), plus ca baiatul ei este prieten cu fratele meu. M-a trimis la farmacia veterinara sa iau o injectie preparata, mi-a dat bani, am mai stat la povesti si am plecat acasa.

Cam asa este in Ardeal! Mergi fara bani la veterinar, iti trateaza cainele si iti plateste el tratamentul.

Sa tot cresti in aceasta zona! Acum al meu catel doarme linistit, este mult mai bine, a si mancat, putem dormi linistiti!

sursa imaginii: http://bit.ly/2waQ9ME

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *