viata la tara

Curiozitati din mediul rural

Atunci cand revin in “sanul” familiei ma “confrunt” aproape de fiecare data cu aceleasi situatii. Vecini, cunostinte sau poate chiar si neamuri pe care le vad destul de rar si care se intereseaza mai mult decat ar trebui de viata mea.

Am plecat de acasa dupa ce am terminat scoala generala, am mai scris aici despre asta. Am plecat pentru ca aici nu puteam urma un liceu bun si nu aveam viitorul pe care mi-l doream.

Cu toate ca am crescut in mediul rural, nu imi placea deloc viata la tara. De atunci am revenit acasa doar ocazional si de cele mai multe ori nu interactionam cu nimeni pentru ca stateam doar acasa.

Nu mai cunosc oamenii de aici si nici nu ma intereseaza viata lor. Pacat ca nu e valabila si reciproca afirmatiei.

Cand ajungem acasa (aproape de fiecare data noaptea), bagam masina direct in garaj ca sa nu afle toti “ochii curiosi” ca am venit.

Dar la tara vestile circula mai repede decat sunetul si in doar cateva ore ne trezim cu tot felul de “musafiri” veniti “cu treaba”.

Si incepe “pleiada” intrebarilor de tipul: ce fac, cum e viata in capitala, cand fac copiii, cate kilograme am si asa mai departe.

Ma amuza uneori, alteori ma enerveaza tot acest interogatoriu fals. Orice raspuns voi oferi el va fi reinterpretat si judecat aspru in consiliul “gura santului”.

Cu toate astea nu pot sa le zic nimic “de Doamne ajuta” pentru ca ai mei vor locui in continuare in aceasta comunitate si le voi afecta viata de zi cu zi.

Mai oameni buni, mai traiti si voi viata voastra si lasati-ma in pace!

sursa imaginii: villagedesmeuniers.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.