sida

De acum putem afla acasa daca avem SIDA

Sunteti familiarizati cu celebrele teste de sarcina? Cele pe care le cumparam cu sfiala din farmacii si la care ne uitam ca si la niste “icoane facatoare de minuni” dupa ce am facut pipi pe ele. Sunt sigura ca raspunsul vostru este “Da!”.

De acum inainte exista astfel de teste care ne ajuta sa depistam nu un copil, ci una dintre cele mai necrutatoare boli, SIDA.

Romania este a patra tara de pe continentul european care beneficiaza de aceste dispozitive de autotestare.

Dispozitive de autotestare pentru SIDA

In prezent, in tara noastra exista mai bine de 14.000 de persoane infectate cu acest necrutator virus (peste jumatate dintre acestia au intre 25-29 ani).

Acest test seamana cu cel de glicemie, adica trebuie sa ne luam o picatura de sange din deget. Asa ca il putem face oriunde si il putem achizitiona din farmacii (fara sa avem nevoie de prescriptie medicala).

La fel ca si orice alta boala, si SIDA este indicat sa fie detectata in faza incipienta. In acest fel nu ii contaminam si pe cei dragi noua, iar sansele sa traim o viata mai lunga si mai usoara sunt ridicate.

Cu toate ca in zilele noastre SIDA/HIV este o boala cronica care poate fi tinuta sub control (atat de mult au evoluat tratamentele), ideal ar fi sa nu fim indiferenti.

Mai bine sa prevenim, decat sa tratam!

Fiecare persoana reactioneaza diferit, iar faptul ca ne punem in pericol viata in mod constient nu este ceva inteligent.

S-a observat ca cei mai multi considera ca nu este important sa-si faca testele pentru a vedea daca sufera de aceasta afectiune, considerand ca nu mai este o boala care ii poate omori si ignorand pericolele.

Recomandarea mea este sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a avea grija de sanatatea voastra. Este atat de fragila!

Fiecare test sau analiza preventiva poate face diferenta dintre viata si moarte! Aveti grija de corpul vostru, este singurul pe care il aveti!

sursa imaginii: http://bit.ly/2zpK5ET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.