ziua femeii

De astazi barbatii au scapat!

Vineri, 10 Martie, ziua in care barbatii se pot relaxa pentru ca au scapat de toata “nebunia” generata in jurul sexului frumos!

Au scapat de Ziua Indragostitilor si de Dragobete, de Martisor si de Ziua Femeii. De acum mai ramane doar Ziua de Nastere si cea de Nume (in cazul in care prietena/iubita/sotia/amanta are asa ceva).

Foarte multi barbati din jur se plang ca s-a creat atat de mult “tam-tam” in jurul femeii, in timp ce ei sunt cei “discriminati”. Ca ei nu au o zi speciala a lor, ca sunt atat de multe pareri incat niciuna nu e respectata la nivel mondial.

Unii sarbatoresc in tara noastra ziua barbatului in data de 9 Martie, altii ar zice ca in 5 Mai (e declarata in Romania) sau 15 Noiembrie (atunci cand ar fi la nivel mondial Ziua Barbatului).

Eu as vrea sa le zic doar ca ei, barbatii, nu au nevoie de o zi anume. Ei sunt sarbatoriti in fiecare zi de catre femeile de langa ei. Probabil acesta a fost si motivul principal care a determinat stabilirea unei Zile Internationale a Femeii: sa i se aminteasca “porcului” de langa ea ca este “speciala”.

De obicei femeia face mult mai multe “sacrificii” pentru barbatul de langa. Stiu, sunt si exceptii, dar alea doar confirma regula!

Femeia se dedica “trup si suflet” pentru barbatul de langa ea si de multe ori acesta uita sa aprecieze tot efortul pe care ea il depune. Uitarea poate fi atat de “profunda” incat barbatul nici nu considera ca femeia de langa el face ceva anume: “doar e muiere, nu asta e treaba ei?”.

Sa nu uitam ce a insemnat “Ziua Femeii” pentru multe dintre cele care au indraznit sa faca ceva atunci cand nu aveau voie. Sa nu uitam ca la nivel mondial, noi, femeile, inca nu suntem privite ca fiind egale barbatilor, in toate cercurile.

Sa nu uitam ca istoria ne-a invatat ca fiecare victorie a insemnat sacrificii umane, intelectuale, de orice gen.

Sa lasam femeile sa fie femei! Sa ne iubim si sa ne respectam, asta ar trebui sa fie scopul principal al vietii noastre!

sursa imaginii: http://bit.ly/2nmDHVd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.