amanam de teama

De ce amanam sa incepem ceva si cum putem schimba asta?!

De ce amanam sa incepem sa facem ceva?! Indiferent de natura acelei actiuni? Se pare ca este o “boala” a majoritatii, care nu prea poate fi vindecata cu usurinta.

Uneori pentru ca ne este oarecum teama de ceva nou, alteori pentru ca pur si simplu nu simtim nevoia sa ne schimbam rutina.

In principiu, aceasta amanare are cam acelasi nucleu: comoditatea. Unii i-ar spune teama de a iesi din zona de confort si nu gresesc cu nimic.

Suntem crescuti astfel incat viata presupune aderarea la anumite tipare. Tipare stabilite si impuse ca fiind normale de familia in care cresti.

Amanam sa incepem ceva nou de teama de esec?

Asadar, daca pentru tine normalitatea si zona de confort va fi una, pentru cei din jur poate fi cu totul si cu totul altceva.

Daca din copilarie esti obisnuit sa iesi des din zona de confort si sa faci si ceva ce nu-ti place neaparat, vei reusi sa realizezi lucruri marete. Cel putin asa-mi imaginez eu ca ar trebui sa fie.

Fac parte din categoria copiilor crescuti in zona de confort. Nu facem aia, nu incercam cealalta, doar pentru ca s-ar putea sa esuam. Mai bine respectam aceeasi rutina si nu vom fi raniti.

Cam asta este si o consecinta a cresterii intr-un mediu “ortodox”. Probabil de aici vine si oarecum “repulsia” mea pentru ce ar trebui sa fie credinta si ce a ajuns sa fie religia. Dar, despre aceste subiecte o sa incerc sa discut alta data.

Cum scapam de aceasta teama?

Cum facem sa iesim din zona noastra de confort? Este o intrebare la care, chiar daca cu totii stim raspunsul, nu vom reusi prea usor sa ne raspundem.

“Daca nu risti, nu castigi!”. Dar este destul de greu sa-ti impui sa risti. Asa ca, de cele mai multe ori alegem sa ne traim viata asa cum suntem obisnuiti.

Cu toate ca stim ca trebuie doar sa incercam ceva nou, ne este greu sa si facem efectiv ceva in acest sens.

Specialistii spun ca este nevoie doar sa incepem acel CEVA si vom scapa de teama de a incerca. Cati dintre noi oare reusesc?

sursa imaginii: http://bit.ly/2EkRhWj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.