stanga sau dreapta

De ce ne e greu sa deosebim stanga de dreapta

Sunt multe persoane care nu stiu sa deosebeasca stanga de dreapta. Cele mai multe dintre cazurile pe care eu le cunosc sunt femei (din nefericire pentru reprezentantele sexului frumos).

Se pare ca nu este doar o problema locala, ci una care se regaseste la nivel mondial.

Atunci cand trebuie alegem intre stanga si dreapta, in “capul” nostru are loc un intreg proces neurologic si psihologic, in care sunt implicate mai multe functii neurologice de tipul: procesarea informatiei vizuale, procesarea limbajului, a memoriei si a functiilor, integrarea senzoriala.

Atunci cand viata ne este pusa in pericol de aceasta problema

S-a observat ca femeile sunt mai “inclinate” spre a face aceste greseli de alegere, distragerea fiind un factor important. Si, asa cum stim deja, noi, femeile, putem fi cu usurinta distrase.

Problema cea mai mare este atunci cand viata ta depinde de acest lucru. Cum ar fi ca un politist de la rutiera sa fie in intersectie si sa nu stie in ce parte trebuie sa directioneze traficul.

Sau, cel mai rau scenariu, medicul chirurg sa te opereze in partea gresita, sa-ti scoata rinichiul care nu era bolnav. Asta ar fi de-a dreptul catastrofal.

Una dintre prietenele mele din timpul facultatii era un adevarat fenomen in acest sens. A fost prima care si-a luat permisul, la 18 ani, si a avut inca de la inceput masina personala.

Care e stanga si care dreapta

Cu toate ca traise toata viata in acelasi oras, nu stia sa se orienteze deloc. Daca ii ziceam aici facem la stanga ea o lua la dreapta si nici nu realiza ca a gresit pana cand nu o atentionam.

Tot timpul glumeam cu ea ca ii luam doua bratari, pe una sa scrie stanga si pe cealalta dreapta, pe care sa si le puna la incheietura.

Ne-a luat-o inainte, a fost mai “inventiva”, pentru ca si-a notat pe volan stanga si dreapta cu stickere. Nu glumesc, este intamplare reala.

Tipa chiar avea o mare problema in acest sens si se pare ca nu era neaparat vina ei, ci a modului in care se faceau “legaturile” in propriul creier. Si nici macar nu era blonda.

sursa imaginii: http://bit.ly/2hL7CsF

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.