somnul

De ce nu fac, inca, copii

Femeia se confrunta cu foarte multe probleme de-a lungul vietii, mult mai multe in comparatie cu barbatul.

Noi, femeile, suntem crescute sa fim “dragutele”, “frumusele”, “alintatele”, “prostutele”. In linii mari toate jucariile pe care le primim atunci cand suntem copile ne invata sa fim bune casnice si mame, ca deh!, asta e menirea noastra pe Pamant, sa procream.

Si eu, la randul meu, am fost crescuta sa fiu mama. Imi amintesc si acum bebelusul pe care l-am primit cand s-a nascut fratele meu. Bebelus care inca mai “traieste” in podul casei parintesti.

Ca doar daca mami avea un copil de crescut, de ce sa nu am si eu ocupatie. Ce imi puteam dori mai mult la varsta de 3 ani si jumatate decat sa fiu mama!

Esti femeie? Vei fi mama!

Rolul tau ca si femeie este sa fii mama, cam la asta se rezuma (inca) mentalitatea in Romania anului 2016. Scriu asta in timp ce nepotelul se joaca la picioarele mele incercand sa-mi capteze atentia.

Imi plac copiii altora, sa nu fie insa ai mei. Imi place sa ii studiez, imi place sa le inteleg “apucaturile”, imi plac timp de maxim 2 ore. Atat!

Eu consider ca nu orice femeie ar trebui sa fie mama! Si daca as avea vreo super-functie mi-ar placea sa “inoculez” un test psihologic pentru cele care doresc sa fie viitoare mamici.

Vad foarte multi copii care au potential dar sunt inabusiti de educatia (sau lipsa ei) primita. Nu toti sunt suficient de buni sa fie auto-didacti, nu toti au mai multe sanse in viata.

Nu orice femeie trebuie sa fie mama!

E frumos sa ai urmasi, sa ai pe cineva alaturi atunci cand corpul incepe sa isi piarda din putere. E frumos sa stii ca tot ce ai muncit toata viata ajunge in mainile cuiva pe care il iubesti, cuiva pe care il cunosti. E frumos sentimentul de apartenenta.

Eu acum nu vreau sa fiu mama! Consider ca as fi o mama buna, tinand cont de faptul ca am reusit sa cresc destul de bine primul meu caine (echilibrat). Am realizat insa, in ultimii trei ani de cand am catelul, ca facem foarte multe greseli, fara sa vrem si fara sa realizam de cele mai multe ori!

Ca si mama esti formatoarea unui caracter!

Nu vreau sa gresesc atunci cand imi cresc copilul, desi cu siguranta nu o sa ma pot gandi la tot dinainte. Vreau insa sa evit cat mai multe dintre greselile care i-ar putea schimba in rau viata.

Iar acum eu inca nu ma simt 100% pregatita. Din cauza asta nu fac un copil, inca! Pentru ca mai am multe de invatat de la viata, nu sunt eu perfect formata, cum as putea fi o formatoare de caracter?!

sursa imaginii: imgur.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.