femei conducatoare auto

De ce nu mai cred ca femeile sunt bune soferite!

Astazi vreau sa va impartasesc parerea mea despre condus. Mai mult despre femeile care conduc, printre care ma numar si eu.

Am avut ambii bunici soferi profesionisti. Am crescut cu maica-mea conducand Aro-ul 10 al familiei, pentru ca desi tati stia sa conduca si-a luat permisul doar cand aveam deja cativa anisori.

Toata copilaria am asteptat sa implinesc 18 ani ca sa fac scoala de soferi si sa incep si eu sa conduc. De abia la 25 de ani am facut scoala si am luat permisul din motive financiare, dar si pentru ca nu aveam nevoie de el pentru ca nu am avut masina.

Cu toate ca am avut permis, am inceput sa conduc de abia in urma cu circa 2 ani, cand mi-am luat prima masina, un Smart.

Timp de un an, cat am avut masina, am condus prin oras, dar nu exagerat. Am inceput sa conduc direct in aglomeratul Bucuresti, fapt ce m-a determinat sa invat mai repede si sa injur mai des.

De-a lungul anilor am avut destul de multe discutii in contradictoriu cu diferiti barbati, in care sustineam sus si tare ca femeile pot fi la fel de bune soferite ca si barbatii. Dar in acea perioada nu conduceam. Acum nu mai cred in asta!

Exceptiile exista si sunt facute sa confirme regula. Dar, de obicei, barbatii sunt mai buni soferi ca si femeile.

Creierul lor functioneaza diferit, mai simplu, mai precis, mai fara teama. Cei mai multi barbati sunt mai buni soferi decat cele mai multe femei. O spun asta statisticile si o spun eu comparand oamenii pe care ii cunosc.

Cu toate ca invat sa conduc de la un “expert”, sa-i zic asa, parca am doua maini stangi. Am o teama permanenta atunci cand conduc, nu sunt sigura pe mine si uneori as vrea sa fac trei lucruri in loc sa fac doar unul bun. Si ca si mine sunt majoritatea “soferitelor”.

Am intalnit si cunosc si foarte multi barbati care nu s-au nascut pentru a fi soferi, dar in acelasi timp nu cunosc nicio femeie care chiar stie cu adevarat ce inseamna sa conduci bine.

Sa reactionezi asa cum trebuie in fiecare situatie critica face diferenta dintre viata si moarte. Nu contest ca multe femei se descurca sa conduca bine, dar multe dintre acestea nu ar mai trai daca ar fi intr-o situatie critica. Si in momentul de fata printre ele ma numar si eu si nu imi e rusine sa spun asta!

sursa imaginii: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.