De ce simtim nevoia sa ne pacalim unii pe altii?

Nu-mi place Ziua Pacalelilor, mai exact 1 Aprilie. Inca de mic copil nu intelegeam de ce trebuie sa te stresezi atat de mult ca sa ii faci cuiva cunoscut o farsa. Nu intelegeam ce ai de castigat!? Doar sa razi de faptul ca cineva are incredere in tine?!

Pana la urma nu despre asta e vorba? Suni pe cineva cunoscut si ii “vinzi” o poveste care nu este reala, din dorinta de a face misto de “naivitatea” lui. Dar acea naivitate e dobandita din increderea pe care el o are in prietenia ta.

Cei care sunt “farsori” dintotdeauna imi vor “sari” cu comentarii de genul: totul e pentru distractie, amuzament, petrecerea timpului liber si alte scuze de genul.

Eu consider ca daca am un prieten caruia vreau sa ii fac o farsa, o fac doar pentru a-mi bate joc de el, alt motiv nu gasesc.

Daca vreau sa ne distram impreuna nu ne facem farse, gasim alte puncte comune care ne starnesc buna dispozitie.

Nu imi amintesc sa fii facut vreodata o farsa cuiva. Imi amintesc doar ca nu suportam ca urmeaza 1 Aprilie pentru ca trebuia sa fiu atenta toata ziua la ceea ce spun sau fac cei din jurul meu. Orice se putea transforma intr-o pacaleala.

Am fost pacalita de multe ori de 1 Aprilie. Nu imi amintesc exact de catre cine si in ce fel, dar au fost pacaleli “usoare”, de tipul ca am mers pana undeva inutil sau am crezut ceva fals.

Stiu doua pacaleli ale unor prieteni de tipul “majore”. Pacaleli pe care eu le consider din categoria “lucruri care pot avea consecinte foarte grave”.

Un prieten stia ca altul avea cateva nereguli in actele firmei si l-a sunat ca si cum ar fi din partea unor institutii ale statului. Pentru ca toata povestea a fost bine pusa la punct celalalt a crezut ca urmeaza sa fie arestat. Ma mir ca nu a facut infarct sau ca nu a fugit din tara.

Alta poveste, acelasi prieten, farsorul. De aceasta data isi suna o alta cunostinta care avea carne provenita din braconaj. Ii spune ca vine in control la el acasa o institutie care face perchezitii de acest gen.

Tipul “cu musca pe caciula” isi sparge un perete din casa, depoziteaza acolo carnea pe care o avea in congelator, reface zidul si pune un dulap in fata, ca sa nu se vada “reamenajarea” recent facuta.

De ce ai face asa ceva?! Mai ales unor prieteni/cunostinte! Daca nu esti de acord cu stilul lor de viata sau cu ceea ce fac ei, le poti da oricand “unfriend”, dar nu te poti juca cu mintea cuiva in acest fel.

Daca cumva respectivii erau mai “slabi de inger” si se sinucideau sau faceau ceva mai grav? De ce ai face astfel de farse de 1 Aprilie? Ce ai putea castiga in afara de o portie zdravana de ras pe care o poti obtine si uitandu-te la o comedie, nu facand misto de cei din jur.

sursa imaginii: theriffrepeater.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.