cainele labuta peste labuta

De ce sta cainele picior peste picior? Stiai raspunsul?

Te-ai intrebat vreodata de ce sta cainele tau picior peste picior? De multe ori imi imaginam, ca probabil ne copiaza comportamentul. Care este insa adevarul?

Aceasta pozitie este numita “de politete” si apare in momentul in care cainele se relaxeaza. Conform oamenilor de stiinta, aceasta pozitie denota relaxarea cainelui. Nu are legatura cu faptul ca ei incearca sa copieze comportamentul uman (asa cum imi imaginam eu).

De ce sta cainele picior peste picior?

In copilarie, cainele familiei, statea des in aceasta pozitie. E un ciobanesc german, metis.

De fiecare data cand isi incrucisa labutele ni se parea extrem de adorabil si scoteam sunete de fericire. Pug-ul din dotare pe care il am de aproape 5 ani nu mai sta asa.

Este un caine de talie mica si probabil nu sta confortabil in aceasta pozitie. Pozitia lui de relaxare este cea in care-si indoaie o labuta atunci cand sta relaxat.

In timp, o sa invatam sa intelegem mai multe din comportamentul animalelor noastre de companie. In ce masura ne copiaza sau “imprumuta” din caracter ramane sa aflam in anii care urmeaza.

Cainele seamana cu un copil

Din ce am observat pana acum, cainii au “mentalitatea” unui copil pana la doi ani. De fiecare data cand imi observ nepotul si cainele, realizez ca au aceleasi “apucaturi”, “gesturi”.

Diferenta este ca sunt animale si ca se bazeaza pe instinct. Iesirile “animalice” sunt posibile oricand, trebuie sa invatam sa le cunoastem foarte bine.

Si, probabil cel mai important, trebuie ca noi sa fim liderul haitei, astfel incat acestia sa ne urmeze si sa nu-si doreasca sa se razvrateasa.

Doar in acest fel vom avea un caine echilibrat si vom trai o viata linistita alaturi, fara sa ne enervam reciproc.

Trebuie sa intelegem ca este un animal si ca oricat de mult incercam sa-l umanizam nu putem. Putem doar sa-l domesticim, nimic mai mult.

sursa imaginii: https://bit.ly/2qfU1uM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.