fii bun cu animalele

De ce suntem agresivi cu animale? Ce sta in spatele acestui fenomen?

Iubesc animalele, iar agresivitatea impotriva acestora ma macina si sperie, de multe ori. Acest fenomen social ia amploare, din nefericire, la nivel mondial.

Ce presupune aceasta agresivitate? Ei bine, vatamarea fizica intentionata, fara sa fie cazul de hrana sau autoaparare.

Fii bun cu animalele!

Daca in copilarie abuzul a fost ceva normal, in familia respectivei persoane, nu e de mirare ca la maturitate vor manifesta acest abuz in toate formele.

Culmea este ca agresivitatea este mai des intalnita in mediu urban. Tocmai aici unde societatea “se lauda” ca isi educa copiii astfel incat sa fie sanatosi. Atat fizic, cat si moral, psihic.

Sunt multi factori care duc la aceasta agresivitate. Faptul ca nu lasam copiii sa se joace, sa observe sau sa atinga animalele.

Faptul ca ii lasam sa se uite la scene de cruzime sau pur si simplu faptul ca aude ca este normala cruzimea sau chiar vede asta.

Oricum am vrea sa vedem aceste probleme, agresiunea impotriva animalelor se manifesta pentru ca persoana respectiva are frustrari, probleme, fobii.

Invata sa-ti “reversi” furia in moduri constructive!

Orice psiholog ne poate explica ca nu este o persoana “impacata” cu propria viata. Iar sincera sa fiu, mie-mi este destul de frica de acest gen de persoane.

Daca ne gandim ca la nivel mondial exista centre speciale de terapie cu animale. Sau daca tinem cont de faptul ca animalele ajuta foarte mult in cresterea, educarea, responsabilizarea unui copil.

Nu ar trebui sa existe motive pentru care sa nu iubim aceste vietuitoare. Care ne iubesc neconditionat, care uneori nici nu riposteaza in fata cruzimii oamenilor asupra lor.

Este trista aceasta evolutie in rau a societatii.

Cu atat mai mult cu cat avem atat de multe mijloace de informare si putem citi oricand despre psihologia unui animal. Sau despre cat de mult ajuta in educarea si formarea unui caracter.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KjuLwo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.