cutiile metalice

De ce tinem alte lucruri in cutiile metalice de biscuiti, fursecuri, prajituri?

De multe ori ma tot gandesc de unde am “deprins” acest obicei de a aduna chestii. Este ceva ce am vazut in copilarie si am “copiat”? Doar eu fac asta sau si alte persoane?

Ei bine, raspunsul la cea de-a doua intrebare il stiti si voi deja, probabil. Numeroase persoane din intreaga lume folosesc cutiile metalice in diferite scopuri.

Ce ai putea sa gasesti intr-o cutie metalica?

Cel mai “celebru” exemplu ar fi cel al familiei regale din Marea Britanie. Acestia si-ar fi ascuns Bijuteriile Coroanei in astfel de cutii metalice, pentru a nu fi gasite de nazisti.

Ani la rand aceste bijuterii au fost ingropate in pamant intr-o cutie metalica de fursecuri.

Cand eram mici nu aveam foarte multe “spatii” de depozitare. Tot ceea ce gaseam “reciclam”, sa zic asa. Pentru ca ne jucam in aer liber, de cele mai multe ori, toate “porcariile” aruncate de unii le transformam in jucarii.

Printre acestea, cele mai importante descoperiri erau cutiile metalice. In ele tineam abtibilde de la gumele Turbo, cartonase, biletele, tot felul de maruntisuri cu o importanta valoare “emotionala”, “sentimentala”.

Cutiile metalice si numeroasele intrebuintari ale acestora

In prezent, acasa am deja o mica colectie de astfel de cutii. De aceasta data obtinute de la fursecuri cumparate si consumate de mine, nu gasite “pe toate gardurile”.
Ce tin in aceste cutii? Condimentele (plicurile deschise) sau prafurile de copt si budincile. Asta e rolul celor din bucatarie.

In dulapul de depozitare tin tot felul de chestii pentru hand made. De genul, panglici, ate, bilute, lipici, pioneze. Le am sortate pe categorii, pentru ca … am scris suficient in ultimul timp despre TOC. Nu o sa va mai retin si astazi.

In concluzie, daca ajungeti intr-o casa si cautati intr-o cutie metalica cu fursecuri, exista sansa sa aveti o mare surpriza. Probabil veti gasi o mica comoara, dar sa nu mai spuneti nimanui.

sursa imaginii: https://bit.ly/2q1gADu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.