Departe de romanasi

In general concediul este mult prea apreciat, dupa parerea mea. Nu iti trebuie o luna de concediu ca sa te relaxezi sau ca sa te simti bine, o poti face in fiecare zi facand ceva placut. Din acest motiv mie nu imi place sa afirm ca am fost in concediu atunci cand plec undeva (departe de acest infect “Mic Paris”) pentru cateva zile, insa pentru a ma conforma cu majoritatea voi afirma ca am fost in concediu vara aceasta. La fel ca si anul trecut am ales Croatia, de aceasta data partea centrala a acesteia, si anume Dalmatia (anul trecut am fost in nord, in Istria).

Pentru mine Croatia inseamna multe, pe langa istorie, peisaje, locuri frumoase si dezvoltare, inseamna si locul in care scap de Romania (probabil am avut norocul sa nu merg in zonele extrem de vizitate de compatrioti). Sa nu ma intelegeti gresit, sunt romanca si iubesc Romania si chiar si pe multi dintre romanii care o formeaza, insa am observat ca iubesc Romania veche si romanii care ar fi facut orice pentru a o forma. Romanii care se nasc acum nu mai au aceeasi importanta pentru mine, sunt prea putini cei care mai stiu ce inseamna omenia sau Romania. Insa nu vreau sa intru aici in astfel de discutii.

Croatia este minunata iar croatii au stiut de ce lupta pentru tara lor, stiu sa te faca sa te simti bine, stiu sa iti faca concediul asa cum iti doresti. Prin luna iunie imi parea rau ca nu am ales Grecia (va vine sa credeti ca mai exista romani care nu au fost in Grecia?!), dar acum cand am observat ca toata vara romanii au luat cu asalt Grecia, nu mai am nici un regret. Ma simt mai bine alaturi de nemti, austrieci, polonezi (cam astia sunt cei mai des intalniti) si alte natiuni care aleg Croatia, ma simt mai bine atunci cand o saptamana nu aud limba romana (pocita si stalcita) in jurul meu.

Cu siguranta sunt multe destinatii mult mai frumoase in care iti poti petrece cateva zile de vara, mult mai importante, insa fiecare se simte bine acolo unde ochii si sufletul sunt in concordanta. Voi ce experienta de vara ati avut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.