depresie

Depresia este o boala

Peste tot, la televizor si in mediul online, se discuta despre o femeie care s-a aruncat in fata trenului (in cursul acestei dimineti), alaturi de cei 3 copii (fetite).

Se pare ca aceasta era in depresie, iar pentru ca era insarcinata si nu-si dorea inca un copil a ales sa se sinucida si sa-si omoare fetitele.

Sa fii mama este o provocare!

De asemenea, in urma investigatiilor s-a aflat faptul ca femeia mai avusese si in trecut probleme psihice (mai fusese internata de doua ori intr-un spital de psihiatrie).

Si aici gandul ma duce la o mai veche postare de-a mea in care concluzia era ca: nu oricine ar trebui sa aiba dreptul de a face copii. Cred si sustin in continuare, cu tarie, acest lucru.

Ma amuza si intristeaza in acelasi timp faptul ca uneori, in articole sau in comentarii, femeie este numita “nebuna”. Pentru ca doar o astfel de “nebuna” ar putea sa se omoare alaturi de atatea “suflete nevinovate”.

Cu bolile psihice nu e de joaca

Sa zicem ca femeia ar fi avut doar problema depresiei si nicio alta problema de natura psihica. Trebuie sa stim ca nu e “de joaca” cu depresia, este o boala foarte grava.

Radem noi (mai ales cei mai “scoliti” dintre noi) ca se sinucid vedetele in casele lor de milioane si cu viata lor desprinsa “din filme”, doar pentru ca erau in depresie.

Dar, trebuie sa stim ca este destul de greu sa realizezi ca ai o boala de natura psihica, mai ales atunci cand cel implicat esti chiar tu.

De obicei trebuie sa ai alaturi oameni care te pot ajuta, de genul familie sau prieteni, pentru ca singur nu poti trece peste asa ceva.

Depresia este o boala

Un psiholog, un psihiatru, un tratament adecvat, cativa oameni de incredere si dorinta de a avea o viata normala, cam astea ar fi “solutiile” pentru a reduce numarul sinuciderilor.

Depresia este o “boala” tot mai des intalnita in secolul nostru, o boala care cunoaste o evolutie rapida (probabil si din cauza evolutiei rapide a tehnologiei).

Acum putem cadea mult mai usor in capcana “online-ului” si putem mult mai usor sa fim dezamagiti de viata pe care o avem sau de propria persoana. Mai ales atunci cand nivelul educatiei si cel de trai este scazut.

La noi in tara, din fericire, cei bogati sau vedetele nu se sinucid inca. Sunt cateva cazuri izolate, ca sa scape de inchisoare sau sunt bolnavi.

sursa imaginii: http://bit.ly/2v5roAe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.