deshidratarea

Deshidratarea ne poate pune in pericol sanatatea. Fii atent!

O mare problema in timpul verii este deshidratarea.

Foarte multe persoane nu tin cont de importanta unei hidratari corecte tot timpul anului si in mod special in timpul sezonului calduros.

Hidratarea este foarte importanta pentru sanatatea corpului nostru. Sunt cateva “indicii” pe care corpul nostru ni le ofera.

Daca tinem cont de acestea vom sti cand trebuie sa bem apa.

Cateva semne care indica deshidratarea?

Gura uscata apare din cauza ca scade productia de saliva (pentru ca lichidele din corp incep sa scada). Cand simtiti ca aveti gura uscata trebuie sa va hidratati.

Urinari mai rare si urina inchisa la culoare. Sunt de asemenea doua caracteristici importante care ne arata ca suntem deshidratati.

Cu cat urina este mai inchisa la culoare, cu atat inseamna ca este concentrata si asta denota faptul ca nu bem suficienta apa.

Daca nu avem suficienta apa, rinichii nu vor putea elimina toxinele pe care le acumulam in corp.

Dupa cum bine stim, toate deseurile din sange sunt eliminate sub forma de urina. Daca nu avem suficienta apa rinichii nu vor putea functiona eficient. Vom acumula aceste deseuri minerale in rinichi si vom risca sa facem si pietre la rinichi.

Tineti cont si de …

Toate organele au nevoie de apa pentru a functiona corect, nu doar rinichii. Asa ca, ai mare grija si hidrateaza-te corect in fiecare zi.

In cazul in care ai pielea uscata, tine minte ca aceasta are nevoie hidratare. Deshidratarea se va reflecta si in aspectul pielii.

Poti avea chiar si tensiunea arteriala scazuta daca esti deshidratat. Acest lucru este posibil pentru ca sangele este mai concentrat fara apa si nu mai circula asa cum trebuie.

Constipatia este un semn clar de deshidratare. Pentru ca intregul nostru sistem digestiv are nevoie de apa pentru a functiona corect.

sursa imaginii: https://bit.ly/2KOlWhY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.