par

Despre caderea parului si tratamente

Nu ma pot numara printre “norocoasele” inzestrate cu un par care pare desenat. Si oarecum, in timp, aceasta mica frustrare s-a transformat in neglijenta fata de propriul par.

Cand eram acasa, cu parintii, bunicii si strabunicii (da, am locuit impreuna cateva generatii), am auzit in nenumarate randuri: “Piaptana-te!”.

In liceu, la final de an, in celebrul caiet cu impresii, colegii (in special cei de sex feminin) mi-au scris de multe ori sa-mi aranjez parul mai mult.

Imi place tot ce e natural!

Stiu ca am o problema cu “al naturale”, dar imi place sa fiu asa cum sunt. Motiv pentru care nu ma machiez, nu imi vopsesc parul si nu folosesc alte artificii.

Sa revin la “frustrarea” mea.

Gena din partea tatalui, pe care eu am mostenit-o, nu este una prea “bogata”. Adica am mostenit o podoaba capilara cam “saracuta”. Partea buna este ca sunt femeie si nu o sa am chelie (sper!).

Probabil si pentru ca nu am parul foarte bogat, am ales sa nu il distrug. Nu am folosit in exces fixativ sau spuma, nu am folosit prea mult nici placa pentru intins parul si nici ondulatorul electric.

Cu toate ca am fost destul de atenta, am avut de multe ori probleme cu caderea excesiva a parului.

Cauzele caderii parului

Dupa cum stiti si voi, caderea parului are de foarte multe ori cauze “interne”. Daca scoatem din calcul vreo boala (tiroida lenesa, ovare polichiste), sarcina sau mostenirea genetica, fie nu avem vitamine suficiente, fie hormonii ne-au luat-o razna, fie suntem prea stresati.

Am observat ca produsele pe care le cumpar din market nu sunt eficiente, atunci cand caderea parului este destul de pronuntata.

Pana acum, cea mai buna metoda pe care am folosit-o pentru a-mi opri caderea parului a fost tratament pentru par rekze.

Mi-a recomandat tipul la care merg sa ma tund, care stie deja destul de multe despre parul meu si in care am incredere. Am incercat pana acum samponul, balsamul si tratamentul sub forma de ser si sunt multumita.

Parul este mai frumos, arata mult mai sanatos si nu ma mai trezesc dimineata cu patul plin de fire de par (cel putin ale mele nu mai sunt, ale catelului … alta poveste).

Afla care e motivul care iti declanseaza caderea parului!

Este bine sa stiti care este motivul care va declanseaza caderea excesiva a parului. Este foarte important chiar!

Daca nu aveti nicio problema de sanatate si daca parul va cade doar din cauza stresului, atunci incercati cu incredere un tratament pentru par. Ideal ar fi sa scapati si de stres, daca tot va scapa el de par!

sursa imaginii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.