oamenii

Despre cum oamenii alaturi de care cresti sunt importanti

Oamenii alaturi de care cresti isi pun amprenta asupra vietii tale. Fara sa vrei si fara sa poti controla intr-un fel sau altul asta.

Cu toate ca uneori nu-i apreciem sau indragim, realizam ca sunt sau au fost o parte importanta in dezvoltarea noastra. O piatra in fundatia vietii noastre.

Este o vorba din batrani, un proverb probabil: “spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti”. Bunica ni-l tot repeta.

Cu bune si rele, cu mai mult rele in viziunea noastra de atunci, ne invata multe. Si erau rele nu pentru ca ne-ar fi tras vreo palma vreodata, ci pentru ca se juca cu cuvintele astfel incat ne ranea (sentimental, psihic).

Fiica ei, mama mea, o judeca prea aspru si cumva nu a iertat-o pentru greselile facute. Pentru ca suntem oameni, fie ca ne place sau nu sa recunoastem, gresim unii fata de altii.

Eu, din exterior, ii inteleg deciziile, la fel cum o inteleg si pe mami. La fel cum si mami a gresit uneori fata de noi, fara intentie. Desi incerc sa-i explic asta nu intelege, se simte ofensata.

Oamenii sunt importanti

Pentru ca in viziunea ei noi nu avem ce sa-i reprosam, ea nu a repetat greselile facute de maica-sa. Dar a facut altele noi. Sau cel putin noi le percepem ca fiind greseli.

Sunt convinsa ca atunci cand voi avea copii voi face si eu greseli, pe care nu le voi realiza. Voi crede ca am facut tot ce am stiut mai bine. Dar ei nu vor vedea lucrurile la fel ca si mine.

Sper doar ca atunci sa fiu capabila sa recunosc ca am gresit, desi nu a fost intentionat. Si sper ca si copiii mei sa stie asta. Dar pana atunci si daca va exista un astfel de moment mai e mult.

Astazi voiam sa fie despre bunica-mea. Pentru ca se implinesc 2 ani de cand a murit si pentru ca imi doream sa fac ceva pentru ea. Dar nu am facut si realizez ca orice as face e doar pentru constiinta mea.

Incerc sa ma impac cu gandul ca as fi putut face mai mult.

sursa imaginii: http://bit.ly/2I0VfBm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.