kilograme

Despre kilograme in plus: un subiect care ma fascineaza

Astazi este despre kilograme in plus si ce poti face ca sa te placi asa cum esti. Este o lupta grea, de o viata as putea spune.

Din acest motiv vreau sa impartasesc cu voi, pe scurt, experienta mea de pana acum in legatura cu acest subiect. Am mai scris de-a lungul timpului, dar nu e niciodata suficient sau prea mult.

Nu am o mostenire genetica prea buna. Cu toate ca bunicii si strabunicii mei au fost slabi, parinti sunt asa si asa – cam plinuti.

Suntem si o familie nu prea inalta, asa ca … vai de noi. In copilarie eram slaba. Nu somalia, ci un copil normal.

Kilograme in plus si cum scapi de ele

Crescand la tara faceam multa miscare, mancam sanatos si eram si destul de pretentioasa. Puteam trai fara sa mananc nimic daca aveam dulciuri si cartofi prajiti. Asa sunt si acum.

In liceu a inceput sa ma preocupe felul in care arat, pentru ca aveam tendinta sa ma ingras. Nu am depasit insa 54 kilograme si de obicei ma mentineam intre 47-52. Depinde cat de multa miscare faceam.

Si in acea perioada faceam miscare: bazin, sauna uneori, strand vara, volei ocazional, sala de fitness cand nu mai simteam in pielea mea si mult mers pe jos.

Facultatea a fost altceva. Incepusem sa fumez, sa beau ocazional, lipsa timpului si uneori a chefului. In prima sesiune din facultate m-am ingrasat 10 kilograme intr-o luna jumatate. Doar pentru ca invatam si mancam non-stop.

Alege sa faci ceva

A fost greu sa le dau jos dupa. Am oscilat in timpul facultatii si masterului, iar maximul atins a fost de 65 kilograme. Extrem de mult pentru mine.

Oboseam, nu ma simteam deloc bine, eram frustrata. A fost oribil. Atunci mi-am cumparat cantar si mi-am promis ca nu voi mai ajunge aici niciodata.

Intr-un an si ceva am reusit sa ajung la 54 de kilograme, doar prin alimentatie sanatoasa si cat mai multa miscare. Nu neaparat un sport anume.

Zilele urmatoare voi continua experienta mea dupa acest capitol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.