pedometre

Despre pedometre – cum ne pot schimba viata, in bine!

Pedometre – dispozitive pentru numarat pasii. Au efect benefic pentru schimbarea stilului de viata pe termen lung, nu doar pe termen scurt (asa cum deja se stia).

Nu o sa scriu astazi despre acest studiu, ci voi incerca sa descriu, pe scurt, cum mi-a schimbat mie viata un astfel de pedometru.

Este destul de usor sa te ingrasi!

Slaba nu am fost niciodata, dar la inaltimea mea nu am depasit 54 de kilograme decat de 3 ori pana acum.

In prima sesiune din facultate, cand o luna jumate doar am mancat si invatat. Intr-o alta sesiune in anul doi, dar nu mai tin minte care, parca tot prima din an. Si cu un an inainte sa ma mut in capitala.

Aceasta ultima ingrasare a fost si cea mai spectaculoasa pentru ca ajunsesem la 64-65 kg. Record pentru viata mea.

Deja nu mai puteam sa ma misc bine, eram frustrata si din ce in ce mai stresata. Avusesem o perioada mai grea in viata si ma refugiasem in alimentatie. Cred ca atunci a fost si anul in care mi s-au declansat problemele cu tiroida. Urma sa aflu asta de abia peste 2 ani.

Am slabit foarte greu. Nu m-am infometat, doar am mancat mai putin si mai des, mai sanatos si am facut miscare. Nu sport, doar miscare mai multa. Intr-un an am slabit cele 10-12 kilograme pe care le acumulasem in plus.

Pedometre: viata este mai usoara!

De 3 ani, de cand a aparut Apple Watch, prima generatie/serie, am inceput sa port si eu.

Hipotiroidismul nu este neaparat o boala grea, dar trebuie sa o tii sub control. Ceasul ma ajuta, pentru ca stiu cat de multa miscare am facut in ziua respectiva si ma motiveaza sa-mi ating targhetul.

Pentru mine este ceva ce pot zice ca mi-a schimbat viata. Au fost 3 zile in care nu am avut ceasul si am realizat cat de dependenta sunt de el.

Fie ca aveti un ceas, un telefon sau orice alt sistem de masurare a pasilor, va recomand sa “faceti acest pas”. Veti realiza ca atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, viata voastra se va schimba.

sursa imaginii: https://bit.ly/2HbUG7S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.