be careful

Despre snobisme!

De felul meu, atunci cand aud o informatie o si “diger”, sa zic asa. “Nu tot ce zboara se mananca”. Din pacate, nu toti cei din jurul meu au aceeasi convingere.

Fiecare persoana e libera sa creada in ce vrea si sa faca cu propria viata ceea ce-si doreste. Dar atunci cand ai puterea sau iti doresti sa ii influentezi pe cei din jur, trebuie sa te gandesti de doua ori la tot ceea ce zici sau faci.

In jurul meu am tot felul de prieteni si cunostinte. Persoane din mediul rural, educate, needucate, bogate, sarace, cu diferite orientari politice sau religioase, din toate categoriile si domeniile.

Cert este ca am observat un fel de tipar printre acestia. Atunci cand apare ceva nou tind sa faca lucrul respectiv sau sa creada in acea idee doar pentru a fi “pe val” sau in ton cu societatea.

De cand este la moda sa renunti la carne, la lactate, la cereale sau chiar si la gatirea mancarii, foarte multi prieteni s-au transformat “peste noapte” in niste “oite” care-si urmeaza credincioase “stapanul”.

De cand este la moda sa mergi cu bicicleta, sa citesti carti, sa fii boem, sa fii impotriva vaccinurilor sau mai stiu eu ce, toti au devenit ca atare.

Aici fac referire doar la cazuri din jurul meu, persoane pe care le cunosc inca dinainte de a aparea aceste “curente”. Stiu sigur ca inainte nu erau asa, adica sunt cazuri concrete.

Tot acestia sunt si cei care dupa o anumita perioada, in care realizeaza ca e foarte greu (spre imposibil) sa te schimbi, renunta la ceea ce a fost la moda pentru a intra in “alta hora”.

Nu ii judec, isi pot trai viata asa cum isi doresc, asa cum si eu o traiesc dupa propriile-mi convingeri.

Am inceput sa scriu acest articol pentru ca citisem o postare in care autorul era frustrat de o noua “prostioara” sustinuta de deja mult prea celebra Olivia Steer (era ceva in legatura cu vaccinurile, dar nu am citit tot).

Foarte multe persoane sunt suparate de faptul ca aceasta a devenit deja un formator de opinie la noi in tara. De faptul ca a reusit sa schimbe gandirea a mult prea multi romani si ca acestia renunta la vaccinarea nou-nascutilor.

Eu ii sfatuiesc pe cei care nu o suporta pe doamna Steer sa se linisteasca. Cei care au devenit “discipolii” doamnei mai sus mentionate isi merita soarta.

Daca “guru”-ul iti zice sa faci ceva ce el nu a facut si tu actionezi, iti meriti consecintele. Asta cred eu!

La fel e si cu cei care renunta la carne doar pentru ca asa este la moda si sustin ca o fac pentru ca iubesc animalele, dar n-au salvat sau avut in viata lor un animal. Sau si mai rau, poarta haine din piele sau blana, naturala. Snobism!

Imi amintesc ca in urma cu 10 ani, poate si mai bine, imi placea emisiunea realizata de Andi Moisescu.

Intrebarea mea este: cum o fi doamna Olivia Steer in realitate? Pentru ca el pare un om capabil intelectual si ancorat in realitate, oare cum este ea cu adevarat? Care este motivul care ii tine impreuna?

sursa imaginii: quotesgram.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.