spiderman

Despre Spider-Man si lipsa intimitatii din online

Am fost aseara la “Spider-Man: Homecoming”, filmul prin care Marvel ni-l prezinta pe cel mai “nou” supererou al lor. Peter Parker este un tanar carismatic, amuzant, cu destul de putina experienta de viata, dar cu o dorinta acerba de a face bine.

Un film bun, diferit, pentru care merita sa va deplasati “fundurile” pana in sala de cinema. Recomand!

La un moment dat, in timpul filmului, tanarul Spider-Man isi dezactiveaza Gps-ul (sa zic asa) din costum (pentru a nu mai putea fi gasit de catre Tony Stark).

Astazi, amintindu-mi aceasta faza din film, am realizat ca tot mai des, in ultimul timp, citesc articole (mai mult titluri) despre lipsa intimitatii din mediul online si nu numai.

In ultimii ani, oamenii au inceput sa constientizeze ca evolutia nu mai inseamna neaparat si siguranta, dar mai ales intimitate.

Nu mai avem intimitate in mediul online!

Aproape orice vrei sa faci in mediul online, trebuie sa faci “la vedere”. Pentru a-ti crea un cont trebuie sa furnizezi datele reale, pentru a face o plata trebuie sa-ti prezinti caracterul financiar. Suntem tot mai “expusi” atunci cand vine vorba despre mediul online.

Stim deja cu totii ca daca suntem persoane cautate, organele avizate ne pot gasi cu usurinta. Este destul de urat insa ca nu mai reusim sa avem intimitate atunci cand dorim.

Telefoanele ne pot fi ascultate, microfonul sau camera pornite fara stirea noastra, pana si Facebook ne “monitorizeaza” activitatea zilnica.

Google stie in fiecare secunda ce facem, pe unde umblam, suntem un fel de “carte deschisa” pentru cine doreste sa afle ceva despre noi.

Ce facem in aceasta lume “moderna” in care traim?! Intram in panica si devenim adeptii teoriilor, de orice gen? Renuntam la tot ce inseamna dispozitive inteligente si ne retragem undeva in “creierii” muntilor? Sau acceptam situatia si ne traim viata ca si cum asta ar fi normalitatea?

Voi ce alegeti?

sursa imaginii: http://bit.ly/2tki0uO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *