suflet

Despre suflet si nevoia sa credem in existenta a ceva Suprem

In ultimele zile m-am gandit foarte mult la suflet. Daca exista, ce e, reincarnare, chestii de genul acesta.

Sunt intrebari care apar de multe ori in mintea mea si care ma “bantuie”, sa le zic asa.

Dupa cum am mai scris de-a lungul anilor, am crescut intr-o familie ortodoxa care, cu toate ca nu era fanatic religioasa, era credincioasa.

Genul acela de credinta in care faci bine faptic, nu din gura.

Mi-a placut sa merg la biserica si am indragit manastirile. Aveam chiar si o idee in copilarie ca o sa fiu maicuta cand voi creste mare.

Am ajuns sa nu mai cred in multe sau sa-mi pun mari semne de intrebare

Intre-timp intamplarile vietii, educatia, anturajul, m-au facut sa ma indepartez de religie, nu neaparat si de credinta.

Am incetat sa mai zic Tatal Nostru si sa ma mai rog, apoi am inceput sa nu mai cred ca exista Divinitate.

Cand am ajuns sa pierd persoanele dragi alaturi de care am copilarit si mai apoi maturizat, parca imi doream sa existe viata dupa moarte.

Speram si asteptam sa se intample ceva, un semn, eventual o aparitie neasteptata. Cu toate ca de genul meu sunt speriata de necunoscut, parca aparitia lor nu m-ar fi inspaimantat.

Filozofii si medicii au incercat de sute, chiar mii de ani sa inteleaga daca exista suflet, ce e. Au incercat sa-i demonstreze existenta. La inceputul anilor 1900 au fost facute chiar si experimente de catre un medic care a incercat sa cantareasca sufletul.

Avem nevoie sa credem in ceva. Fie ca e suflet, ratiune …

Nu s-a reusit si de cand a fost descoperit ADN-ul si complexitatea creierului uman se crede tot mai mult ca mintea e cea care ne “dicteaza viata”.

Aceste lucruri ne aduc tot mai aproape de ideea ca de fapt atunci cand corpul nostru moare, ne dispare si propria identitate.

Si cred ca asta este unul din cele mai nedorite lucruri. Ceva ce nu ne dorim sa auzim sau aflam.

Cu totii avem nevoie sa credem ca exista ceva mai presus de noi, ceva ce nu putem controla. Speranta ca poate viata asta nu e totul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.