Despre viata, cu viata

Realizez ca nu am mai postat de ceva timp, mea culpa! Sa spun ca sunt destul de ocupata nu ar insemna decat sa mint putin. Simt chiar o oarecare “frustrare” atunci cand aud aceasta expresie (“sunt ocupat/a”), am ajuns chiar sa nu o mai suport. Cu totii facem aceasta afirmatie, sunt prea ocupat/a: sa ma intalnesc cu tine, sa plimb cainele, sa mananc sanatos, sa fac miscare, si asa mai departe. Intr-o expresie: sunt prea ocupat/a sa fac ceea ce trebuie! Aceasta este concluzia mea!

Suntem prea ocupati sa gatim timp de 30 minute o mancare sanatoasa, dar sa stam cel putin aceeasi perioada de timp la o coada la Subway (restaurant fast-food) nu suntem prea ocupati. Suntem prea ocupati sa mergem o ora pe zi la o sala de fitness dar sa ne uitam la un film (serial, artistic sau la o “telenovela” – nu as putea sa o incadrez in aceeasi categorie cu filmele artistice sau cu serialele) nu suntem prea ocupati.

Suntem prea ocupati sa ne intalnim cu prietenii apropiati noua dar sa stam minute, daca nu chiar ore, in sir studiind News Feed-ul de la Facebook nu suntem prea ocupati. Am uitat ce inseamna sa traim in felul nostru, am uitat sa stam putin si sa ne gandim la cine suntem noi, am uitat sa facem doar ceea ce ne place si sa iesim din turma.

Este foarte usor sa mergi dupa pasii deja formati, in felul acesta stii deja ce te asteapta, nu ai nici o surpriza. Insa viata, prin definitie, ar trebui sa fie un lant de evenimente neplanificate, menita sa ne surprinda si sa ne invete lucruri noi. Ce rost are sa poti numara anii din viata petrecuti singuri pe o canapea, ce rost are sa poti masura zilele prin prisma problemelor financiare si a frustrarilor de orice natura.

Gandurile negative atrag doar intamplari negative, are rost sa fii chiar tu cel care isi pune bete in roata?! Eu incerc, de catva timp incoace, sa nu imi mai fac cunoscute faptele decat persoanelor care conteaza, in felul acesta sper sa reusesc sa anihilez o parte din gandurile negative adresate mie ale anumitor persoane. In felul acesta incerc sa imi traiesc viata, asa cum o vad eu, Mara, asa cum imi place mie! Incercati si voi! Nu aveti nimic de pierdut! Aveti totul de castigat!

P.S.: am un catel pe care il ador, daca as putea as face un parfum din mirosul lui (probabil candva o voi si face!)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.