decizii

Din nou despre liste, sunt interminabile, sau cel putin asa pare.

Scriam zilele trecute despre liste si importanta acestora in viata mea. Cred ca cele mai importante decizii in viata le-am putut lua doar facand asa ceva.

Sunt listele de tipul: Pro sau Contra si Da sau Nu. De fiecare data cand trebuia sa iau decizii care implicau timp, alegeam sa fac o astfel de lista.

Sa merg la Universitate sau Politehnica, sa ma mut in capitala, sa fac scoala de soferi si exemplele pot continua. Cred ca am facut lista si daca sa fiu cu A sau nu. Cu siguranta a iesit ca Nu, dar am ignorat.

Cand faci liste te ajuti sa iei o decizie

De multe ori in timp ce imi faceam listele incepeam sa-mi dau seama ce-mi doresc. Si chiar daca pe lista aveam mai multe puncte la Da, alegeam sa fac Nu, pentru ca realizam ca asta imi doresc.

Este exact ca si in teoria monedei/banului aruncat. Se zice ca in timp ce banul se invarte in aer iti dai seama ce iti doresti de fapt. Si de fapt nu acea moneda te ajuta sa iei decizia, ci tu prin faptul ca iti oferi un “deadline”.

Unele din cele mai frumoase sau triste liste sunt cele de la inceputul fiecarui an. Pentru ca incepi prin a calcula cat de mult timp ai la dispozitie si ai impresia ca e totul posibil.

Alegerile ne pot schimba viata

Vreau sa fac aia, sa merg acolo, sa invat cealalta, sa-mi iau aia. Apoi la finalul anului cand revizuiesti acea lista de dorinte realizezi ca nu ai facut prea multe.

Dar, pentru ca vesnic optimistii gasesc solutii, iti faci o noua lista pentru anul urmator si te gandesti ca 3 din 10 nu e tocmai rau, putea fi si mai rau.

Daca si voi sunteti adeptii sau fanii listelor scrieti-mi in randurile de mai jos. Listele voastre ce contin? Visuri, idei, ganduri, dorinte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.