eforie nord

Eforie Nord – mic ghid turistic

Eforie Nord este una dintre multele statiuni de pe litoralul romanesc care are o plaja aparte, ce incanta privirea. Este locul favorit de vizitat pentru turistii germani, francezi si olandezi veniti in tara noastra pentru concediu.

Localizata la doar 12 kilometri de orasul Constanta, aceasta statiune este divizata in doua parti: nord si sud. Cea din sud este cunoscuta drept Eforie Sud, aici aflandu-se si Lacul Techirghiol, al carui namol este foarte bun pentru tratamente balneoclimaterice si de infrumusetare. Aici se gasesc unele dintre cele mai populare resorturi spa din Europa de Est, tratamentele traditionale fiind masajele, impachetarile cu namol sau electroterapie.

Avand o mare cautare printre turistii romani si straini, datorita proprietatilor curative ale namolului din Lacul Techirghiol, dar si a frumusetii plajei, Eforie Nord este una din cele mai cautate statiuni de pe litoral. Aici se gasesc cateva hoteluri ce ofera servicii foarte bune, asa cum sunt Hotel Diana si Hotel Capitol dar si zeci de vile si pensiuni particulare unde puteti gasi cazare la cele mai bune preturi.

In partea de sud, se poate spune ca este centrul statiunii, deoarece aici puteti face majoritatea activitatilor specifice concediului. Va puteti plimba, puteti face plaja sau puteti lua una dintre mesele zilei la un pret modic. De asemeni, puteti admira plaja de pe faleza.

Lacul Techirgiol este fundamental diferit de celelalte lacuri din zona, datorita aspectelor geografice si fizice, desi au aceeasi geneza. Acesta are o dimensiune de 10.68 kilometri patrati si, avand doar o cantitate mica de apa dulce, concentratia salina a acestuia se ridica pana la 95 grame pe litru! Acest fenomen a permis formarea namolului atat de popular in tara noastra si peste hotare, care are proprietati terapeutice deosebite.

Compus din elemente organice de origine animale si din substate minerale, acesta este elementul principal in curele ce se practica in Eforie Nord pentru diferite boli, precum cele reumatismale sau respiratorii.

Principala distractie din Eforie Nord este reprezentata de catre orele de plaja si baile in mare. Puteti savura un cocktail la una dintre terasele de pe plaja si va puteti bucura de spectacolele in aer liber care se tin pe timpul zilei si seara. Exista si cluburi si restaurante in care va puteti petrece serile si, apropierea sa de orasul Constanta si, implicit, de restul statiunilor de pe litoralul romanesc va permite sa mergeti oricand in locurile populare printre tineri, precum discotecile din Costinesti sau terasele din Vama Veche. Principalul avantaj al acestei statiuni este faptul ca preturile sunt mult mai mici decat in alte parti, in ciuda faptului ca se afla la doar cateva minute de mers cu masina de alte locuri, astfel incat puteti ajunge imediat. Asta, impreuna cu namolul care face minuni in ceea ce priveste sanatatea tenului si a corpului, face din Eforie Nord locul ideal pentru a fi ales ca destinatie de vacanta in sezonul litoral 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.