ne mai epilam

Epilatul la subrat incepe sa nu mai fie la moda

Epilatul a ajuns sa fie un subiect controversat in zilele noastre. Ce alegem: o piele fina, catifelata, sau un aspect natural?

Se pare ca tot mai multe femei incep sa aleaga naturaletea in detrimentul falsitatii, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

Si eu sunt adepta unui aspect natural, a unei vieti sanatoase si a unui caracter unic.Dar este destul de greu sa fii cine esti intr-o societate care te va judeca continuu, intr-o societate care pune presiune.

O scurta incursiune in istoria epilatului

Epilatul nu este o moda aparuta in secolul nostru, ci o regula de frumusete care-si are originile in Egiptul antic.

In acea perioada femeile si barbatii se epilau folosind aparate nu tocmai “user friendly”, de tipul scoicilor, ceara de la albine sau piatra ponce. Unele femei isi radeau chiar si podoaba capilara pentru a putea purta celebrele peruci cu breton (poate vi le amintiti pe Nefertiti, Cleopatra).

Si in Imperiul Roman epilatul era la moda. Mai mult decat atat, doar persoanele care aveau un rang inalt sau cele foarte bogate se epilau. Foloseau aceleasi metode ca si egiptenii, in plus unii mesteri faceau lame speciale.

Regina Elisabeta I “lansase” chiar o moda in care epilatul de pe cap (fata, sprancene) era total. Standardul de frumusete era o frunte inalta, standard care putea fi atins doar in acest fel.

Cand a devenit epilatul “viral”?

De abia inceputul secolului XX este decisiv pentru evolutia epilatului la nivel mondial, factorul cheie fiind aparitia marketingului. Si astfel, femeile din intreaga lume incep sa isi doreasca sa arate ca si cele din reviste, fapt ce a contribuit la o evolutie rapida si definitiva in acest sens.

In ultimii circa 50 de ani majoritatea femeilor au considerat ca parul care creste pe corp este inestetic si nu ne ajuta cu nimic. De acum insa se pare ca aceasta perceptie incepe sa se schimbe.

Tot mai multe femei, in special cele tinere, aleg sa nu-si mai elimine parul de pe corp, mai ales cel de la subrat. Motivatia lor este ca oricum parul de la subrat nu este dizgratios daca nu este foarte mare, iar produsele folosite pentru epilat nu ar fi cele mai sanatoase.

Sa fii naturala incepe sa fie noul trend!

Momentan ma numar printre femeile care inca se epileaza, mai mult pentru ca este mai usor sa ma mentin curata. Daca transpiri in exces, atunci parul de la subrat poate reprezenta o reala problema, pentru ca mentine mirosurile si le amplifica.

Inca nu stiu cand si daca voi renunta vreodata la epilat, le apreciez insa pe cele care o fac pentru o viata mai sanatoasa si mai naturala.

Pentru o astfel de viata, naturala, am renuntat si eu la produsele pentru infrumusetare, la creme si farduri. Incerc, pe cat posibil, sa optez doar pentru produse naturale sau deloc.

Voi in ce tabara va situati?

sursa imaginii: http://bit.ly/2trzpCM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *