plansul

Este bine sa plangem?

De fiecare data cand traim ceva intens, o bucurie sau o deceptie, simtim nevoia sa ne exteriorizam sentimentele si o facem prin plans. Sau cel putin unii dintre noi.

Ma uitam la nepotul meu, cand era mic, ca pentru orice plangea. Fie ca isi dorea ceva (mancare, lapte), fie ca il supara ceva (era ud sau avea colici), toate manifestarile lui erau prin plans. In acest fel interactiona cu persoanele din jur, comunica prin plans.

Eu, de felul meu, am fost un copil plangacios. Atunci cand ma durea ceva sau cand nu reuseam ceea ce imi propusesem, ma refugiam in plans.

Am invatat repede ca a plange denota slabiciune si ca trebuie sa ma abtin ca sa nu ma desconsidere cei din jur. Din pacate nu ar trebui sa fie asa.

Daca voi avea copii, ii voi invata ca a fi puternic inseamna a fi asa cum tu consideri si simti, fara a-ti fi frica de parerea celor din jur.

Este o mare calitate sa poti trai exact asa cum simti, iar daca plansul va elibereaza atunci nu ar trebui sa va abtineti.

Asa cum ati observat de fiecare data dupa ce plangem ne simtim mai bine pentru ca ne eliberam toata energia negativa acumulata. Si din punct de vedere fizic si psihic corpul nostru are doar de castigat cand ne eliberam de frustrari, asa ca de ce nu am plange?!

Treceti peste ideile preconcepute si incercati sa va cresteti copiii astfel incat sa nu le fie frica sau rusine sa fie asa cum sunt!

Daca cineva va zice ca plansul este pentru oamenii slabi, spuneti-le ca sunteti un om puternic care face exact ceea ce vrea, cand vrea! Un om care nu accepta ca cei din jur sa-i dicteze comportamentul!

sursa imaginii: http://bit.ly/2xGuhOf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.