imbatranim

Este important sa ai grija de tine

Este Sambata seara, motiv pentru care vreau sa postez o melodie a Shakirei (in colaborare cu Maluma) care reuseste sa-mi puna sangele in miscare: Chantaje.

Sunt mai bine de 2 luni de cand am auzit pentru prima data aceasta melodie si de atunci am facut multe exercitii cardio ascultand-o,

In perioada in care colegele mele dansau lasciv ascultand “La Tortura”, eu aveam alte “filme” in cap (de genul Gregorian, Linkin Park sau Veritasaga).

In ultimii ani mi-am descoperit latura “latino” si am inceput sa o “exploatez”. Probabil imbatranesc.

Luna aceasta, mai exact in data de 2 februarie, Shakira a implinit 40 de ani. 40! In conditiile in care are deja doi copii. Cred ca am putea zice, cu usurinta, ca are 20 de ani.

Am mostenit si eu gene bune, de la bunica mea cred. Foarte multe persoane imi zic ca nu imi arat varsta, unele ma si urasc pentru asta.

Sunt convinsa ca este foarte importanta mostenirea genetica, dar la fel de important este si modul in care iti traiesti viata.

In tinerete nu am considerat ca este important sa am grija de sanatatea mea si am facut foarte multe excese. In mod special in timpul facultatii.

Nopti nedormite, mult stres, mancat haotic, fumat excesiv, uneori si prea mult alcool. Toate acestea cu siguranta si-au pus amprenta asupra tenului, pentru ca am imbatranit foarte mult in cei 6 ani de “studii superioare”.

Dar, din momentul in care am realizat cat de important este corpul meu, am inceput sa am grija de mine.

Incerc sa dorm suficient, in medie 7-8 ore pe noapte. Mananc mult mai sanatos, am renuntat la bauturi acidulate, la sucuri (exceptie facand cele pe care le fac eu din fructe), la prajeli si la alte alimente nesanatoase. Inca nu am renuntat si la dulciuri, dar lucrez la asta.

De patru ani si ceva nu mai fumez, un pas foarte important si foarte mare pentru mine. Iar alcoolul consumat este doar in cantitati infime si la ocazii speciale.

Cu siguranta nu voi intineri in felul acesta, nici nu imi doresc asta. Imi doresc doar sa fiu cat mai mult timp sanatoasa si sa ma simt bine in propriul corp.

Aveti grija de voi, indiferent de varsta! Casa, masinile, telefoanele sunt lucruri pe care le putem inlocui, corpul nu!

sursa imaginii: http://bit.ly/2kTAGMn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.