luptori vikingi

Existenta luptatoarelor vikinge a fost demonstrata

In urma cu cateva luni, circa trei, scriam despre faptul ca mi-a placut foarte mult “Wonder Woman”, un film pe care oricand l-as revedea cu mare drag.

Ador filmele care imi ofera sentimentul de “orice e posibil” atunci cand parasesc sala de cinema. Din pacate, nu foarte multe ajung sa-mi atinga acea “coarda sensibila”.

Ideea unei femei care poate infrunta raul, care stie ce inseamna dragostea, care este in acelasi timp si feminina si puternica, este cam tot ceea ce ne dorim intr-o lume guvernata de barbati.

Aceste ganduri mi-au aparut pentru prima data atunci cand am urmarit “Xena: Warrior Princess”.

Povestea unei femei puternice!

Eram exact in acea perioada a vietii in care incepea sa mi se contureze latura feminina, 10-14 ani, momentul in care imi doream si aveam nevoie sa vad asa ceva.

Serialul american (si neozeelandez) “Xena: Printesa Razboinica” (intre anii 1995-2001) prezinta povestea vietii acestei neinfricate luptatoare.

O intreaga lume de mult uitata a fost readusa la viata in acest serial de actiune, aventura si drama, iar Xena este personajul fictional care te cucereste inca din prima clipa.

Xena (jucata de actrita Lucy Lawless), alaturi de Gabrielle (actrita Renee O’Connor), cea mai buna prietena, aliat si sufletul pereche, reuseste sa lupte cu succes impotriva raului.

Printesa Razboinica incearca sa-si salveze trecutul intunecat facand fapte bune, iar pentru asta isi foloseste abilitatile de mare luptatoare pentru a-i ajuta pe cei care nu se pot apara singuri.

Interesant: numele “Xena” deriva de la cuvantul din greaca veche “Xenos” care inseamna “strain, necunoscut”.

Existenta luptatoarelor vikinge a fost demonstrata!

Sapaturile si cercetarile arheologice efectuate la mormantul unei femei din Birka, au scos la iveala faptul ca luptatoarele vikinge existau, nu au fost doar caractere fictionale.

Scheletul descoperit in mormant a fost analizat (ADN-ul extras din ramasite) si s-a dovedit ca apartine unei femei (2 cromozomi X si unul Y), mai exact unei luptatoare.

Alaturi de aceasta, in mormant, au mai fost gasite ramasitele a doi cai (doar persoanele cu rang inalt in societate aveau cai) si arme (tipul acestora denota faptul ca femeia era ofiter – erau arme tactice si de strategie).

Aceasta descoperire este foarte importanta pentru istorie, scotandu-se la iveala faptul ca si femeile erau luptatoare importante in trecut.

Asadar, “Xena: Printesa Razboinica” are o mult mai mare importanta acum, dupa aceste noi descoperiri, nu-i asa!?

sursa imaginii: http://bit.ly/2xvmguo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *