copiltrist

Fiecare palma data conteaza, influenteaza!

“Eu te-am facut, eu te omor!”, “Bataia e rupta din Rai!”, “Te rup/snopesc in bataie!”, “O mama de bataita!”.

Sunt sigura ca ati auzit cel putin o data aceste expresii in copilaria voastra. Fie ca v-au fost adresate voua, fie unui copil de langa.

Educatia s-a facut ani la rand prin forta fizica. Daca un copil gresea cu ceva, acesta era “invatat minte” printr-o palma, o mustrare care presupunea contact fizic sau psihic.

In timp, am evoluat si invatat ca toate aceste forme de educare prin forta nu sunt tocmai indicate pentru ca lasa “urme adanci” in psihicul viitorului adult.

Este mai bine sa ne educam copiii fara sa ii abuzam, cu toate ca este si cea mai grea metoda. Prin frica copilul invata mai repede, dar ramane traumatizat. Fie se inchide in el, fie isi dezvolta anumite reactii violente.

Cea mai buna metoda pentru a ne educa copiii!

Sunt multe studii, exista chiar si persoane calificate care ne pot invata si ajuta ca sa ne educam copiii; chiar si pe cei mai “incapatanati”, “dificili”. Pentru ca trebuie sa fim constienti ca exista si copii a caror personalitate tinde sa fie una mai puternica decat a parintelui.

Stiu ca este mai simplu sa nu ne pese si sa zicem ca am facut tot ce ne statea in putinta, este insa important sa fim constienti ca vom influenta caracterul si viata unui om. Nu orice fel de om, ci tocmai copilul nostru.

Fiecare palma, fiecare bataie, fiecare jignire, vor forma un adult depresiv, poate unul cu tendinte de sinucidere, alcoolic sau consumator de droguri.

Chiar si doar o palma constituie un abuz fizic si mai ales emotional. Sa nu uitam de celebrul tras de urechi si de simplul zgaltait sau impins.

Alege sa ai rabdare, sa te documentezi si sa incerci sa iti educi in mod inteligent copilul, dovedindu-i pas cu pas, secunda cu secunda, ca ii esti superior. Fara sa ne folosim forta obtinem rezultate mult mai bune!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hLKCa4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.