filmele trebuie intelese

Filmele trebuie intelese pentru a fi apreciate la adevarata valoare

N-am mai scris de mult timp despre filmele pe care le-am urmarit, motiv pentru care astazi vreau sa vorbim despre “The Death of Stalin” (nota destul de buna pe imdb 7,6).

A fost ceva ciudat in sala de cinema. Am putut observa o “divizare” in functie de varsta, perceptie, cunostinte istorice. Sau cel putin asta este impresia mea.

De ce “The Death of Stalin” nu a placut unora?

Fix vineri, in data de 2 februarie, la lansare, am urmarit filmul. Din grupul nostru facea parte o persoana din Republica Moldova (in jur de 30 de ani), o persoana nascuta dupa Revolutie, iar restul erau “tineri” de varsta mea, 30+ ani, cu mentalitati si perceptii diferite asupra vietii.

Doar eu si persoana din Republica am apreciat filmul. Tinerii au fost profund dezamagiti, iar ceilalti au considerat ca e: slab, penal, foarte prost, puteau sa-l faca si mai bine. Cam astea au fost reactiile, pe scurt.

Filmul incearca sa prezinte haosul creat de moartea celebrului dictator sovietic Stalin. Ce se intampla dupa ce acesta moare si batalia care se duce pentru putere intre “subalternii sai”.

Intreaga poveste este plina de un umor de tipul Stan si Bran, in viziunea mea. Motiv pentru care am apreciat foarte mult.

Filmele sunt apreciate de catre cei care le inteleg

Intreaga tiranie si toate grozaviile acelei perioade au fost “mascate” in mod inteligent, astfel incat sa le percepem subtilitatile.

Din pacate, filmul nu se adreseaza multora si nu o sa i se aprecieze adevarata valoare. Sa speram ca totusi va avea parte de succesul lui. Recomand!

Am mai vazut in ultimele saptamani: “Jumanji: Welcome to the Jungle”, “The Disaster Artist” si “All the Money in the world”. Fiecare dintre acestea merita vazut.

Probabil “The Disaster Artist” nu o sa fie pe placul multora pentru ca este un film in care James Franco si-a dat drumul la creativitate si imaginatie putin prea mult. Dar daca il intelegeti, o sa va placa ideea.

sursa imaginii: http://bit.ly/2GSbS1F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.