frica de dentist

Frica de dentist ar fi nejustificata in zilele noastre, tinand cont de …

Frica de dentist este o “boala” atat in randul oamenilor mici, cat si in randul celor mari. Dintii nostri reprezinta inca un subiect tabu. Ne este frica de durere, chiar daca suntem asigurati ca aceasta nu va exista.

Daca acum ne este teama sa ne punem pe celebrul “scaun al torturii”, cum era oare in urma cu sute sau mii de ani?!

Ei bine, nu era tocmai usor. Citeam un articol despre dintii “Waterloo” si am realizat ca ma bucur ca traiesc in acest secol.

Ce sunt dintii Waterloo?

Pe vremuri, oamenii care-si permiteau, cei bogati, isi inlocuiau dintii bolnavi cu unii adevarati, ai altor oameni.

In razboi, cei care supravietuiau sau castigau batalia, smulgeau pur si simplu dintii celor care murisera. Se preconizeaza ca tehnica de a implanta dinti a inceput dinainte de celebra batalie din anul 1851, de la Waterloo.

George Washington, primul presedinte american, era cunoscut pentru faptul ca avea un “fetis” cu dintii. Acesta ar fi cheltuit o multime de bani pentru a avea dantura perfecta.

Informativ! Probabil va intrebati cum se faceau dintii falsi, in trecut. Ei bine, acestia erau facuti din dinti de animale, fildes si os.

Frica de dentist nu mai este justificata in secolul nostru

Asa ca, nu e mai usor in zilele noastre? Avem anestezice, locale, totale, avem materiale de calitate si evolutia este permanenta.

Ceva din trecut s-a mentinut totusi, pretul. Si atunci un dinte implantant costa in jur de 7 dolari (o suma enorma pentru acea perioada). Astazi este undeva la 500 de dolari, tot o suma destul de mare pentru buzunarele majoritatii.

Incercati sa aveti grija de dintii vostri inainte sa fie prea tarziu. Mergeti la un control macar o data pe an. Invatati sa va curatati cat mai des dintii, astfel incat sa nu lasati alimentele sa ii distruga.

sursa imaginii: https://bit.ly/2JBnTdd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.