frustrarile

Frustrarile … cum scapam de ele? Scapam vreodata?!

Cum lupti cu frustrarile? E o intrebare la care ma gandesc de foarte mult timp. Oare exista un raspuns potrivit?

Frustrarile apar atat in randul barbatilor, cat si al femeilor. Astazi voi scrie despre frustrarile care apar in randul femeilor, pentru ca in acest subiect am experienta. O viata intreaga.

Ne nastem sa fim predestinate anumitor frustrari. Financiare, emotionale, psihice, de toate felurile.

In copilarie eram frustrata ca verisorii “de la oras” faceau misto ca sunt de la tara. Cu toate ca citisem mult mai multe carti ca si ei.

Frustrarile …

Intr-adevar, nu aveam MTv sau alte posturi. Eram limitati in acest aspect. Se putea face usor misto de noi din acest punct de vedere. Dar atat.

Apoi a urmat adolescenta si au aparut frustrarile generate de sexul masculin. Faptul ca un barbat te putea atinge, desi nu iti doreai. Sau faptul ca te putea rani sentimental. Au fost frustrari pe care le-am depasit multe destul de greu.

Pentru mine au fost si frustrarile intelectuale din liceu si facultate. Faptul ca proveneam din mediul rural a presupus ca sunt mai putin pregatita, in liceu. Am fost obligat sa-mi demonstrez superioritatea in repetate randuri, cand nu ar fi fost cazul.

Apoi in facultate, intr-un mediu guvernat de barbati. Trebuia non stop sa dau dovada ca pot fi peste multi dintre ei, intelectual vorbind.

Ce putem face?

Si a urmat nevoia angajarii. Un alt mediu in care prezenta feminina are de suferit. Destul de mult, inutil, nejustificat.

Sunt convinsa ca multe femei simt sau au simtit asta de-a lungul anilor. Momentele alea cand o persoana inferioara din toate punctele de vedere isi permite sa “te calce pe nervi” si nu ai ce face.

Nu poti zice sau face nimic, din varii motive. Si ramai cu acea frustrare. Ti-ai fi dorit sa poti reactiona si nu ai putut sau nu ai avut curajul, gandindu-te la consecinte.

Voi cum treceti peste frustrari? Aveti vreo “reteta”?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.